Βραζιλία: Η αγάπη θέλει… τρίο

Πολιτικό γάμο με τρεις, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, ενέκρινε συμβολαιογράφος στην Βραζιλία, εγείροντας αντιδράσεις από θρησκευτικές οργανώσεις που μιλούν για παράνομη απόφαση.
Βραζιλία: Η αγάπη θέλει… τρίο
Μπορεί η πολυγαμία να απαγορεύεται στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, όμως τρεις άνθρωποι που ζουν μαζί πρέπει να έχουν τα ίδια οικογενειακά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτή ήταν, τουλάχιστον, η απόφαση συμβολαιογράφου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο οποίος επικύρωσε πρόσφατα την πολιτική ένωση τριών ατόμων, ενός άνδρα και δύο γυναικών.

Το… τριο συμβιώνει τα τελευταία τρία χρόνια, μοιράζοντας -στα τρία- τα έξοδα αλλά και τις δουλειές του σπιτιού. Η συμβολαιογράφος, Claudia do Nascimento Domingues, ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως η ένωση αυτή απλά αναπαριστά μία νέα, μοντέρνα μορφή οικογένειας. «Απλά αναγνωρίσαμε μία κατάσταση που υπάρχει εδώ και χρόνια. Δεν εφηύραμε κάτι καινούργιο», είπε σχετικά και συνέχισε «Αν αυτή η σχέση είναι κάτι καλό ή κάτι κακό δεν έχει σημασία. Η έννοια της οικογένειας, έτσι κι αλλιώς, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια». Διευκρίνισε δε, πως «Δεν υπάρχει καμία διάταξη στο οικογενειακό δίκαιο της χώρας που να απαγορεύει κάτι τέτοιο σε τρία άτομα».

Φυσικά, μία τέτοια πράξη δεν θα μπορούσε να μην εγείρει αντιδράσεις, ιδιαίτερα από θρησκευτικές κοινότητες, οι οποίες μιλούν για «παράλογη και παράνομη απόφαση» που δημιουργεί αρνητικά πρότυπα για την κοινωνία.

Ωστόσο, ο δικαστικός εκπρόσωπος των τριών ατόμων, ο οποίος μεσολάβησε για την απόφαση της συμβολαιογράφου, ανακοίνωσε στα Μέσα ότι σκοπός αυτής της πολιτικής ένωσης δεν ήταν ο ίδιος ο γάμος, αλλά η κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους σε περίπτωση «διαζυγίου» ή θανάτου ενός εκ των συντρόφων.

Μένει να δούμε αν αυτή η οικογένεια θα αποκτήσει και παιδιά, αλλά και αν αυτή η μορφή γαμήλιας ένωσης θα γίνει αποδεκτή από διάφορους οργανισμούς, θεσμούς και εταιρίες της Βραζιλίας.

Πηγή: Huffingtonpost.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v