ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ρακοσυλλέκτρια… Κροίσος με 16,4 εκατομμύρια ευρώ!

«Θησαυρό» 16,5 εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς μιας 92χρονης μακαρίτισσας, η οποία τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν… ρακοσυλλέκτρια.

Ρακοσυλλέκτρια… Κροίσος με 16,4 εκατομμύρια ευρώ!

Υπάρχουν στιγμές που θεωρούμε πως ο σουρεαλισμός στο ελληνικό κράτος δεν μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω. Όμως ειδήσεις σαν και αυτή μας κάνουν να αναθεωρούμε και να περιμένουμε πλέον να δούμε (και να ακούσουμε) τα πάντα. Βασική πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά μια γιαγιά (μακαρίτισσα πλέον), η οποία μπορεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της να ήταν ρακοσυλλέκτρια, αλλά για μία δεκαετία «έκρυψε» στους καταθετικούς της λογαριασμούς 16,4 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που δήλωνε στην εφορία επάγγελμα… οικιακά και εισοδήματα λίγων χιλιάδων ευρώ.

O έλεγχος του ΣΔΟΕ για την «σούπερ» γιαγιά – Κροίσο ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι όταν στην υπηρεσία έφτασαν πληροφορίες ότι η 92χρονη έχει καταθέσεις στις τράπεζες από 2,5 έως 3 εκατομμύρια ευρώ και 16 ακίνητα τα οποία δεν δηλώνει. Με το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών αποκαλύφθηκαν πλήθη ανώνυμων καταθέσεων από τρίτους και ρευστοποιήσεις επιταγών έως και 6,4 εκατομμύρια μέσα σε μία μόνο μέρα.

Οι συνολικές καταθέσεις της υπερήλικης γυναίκας, μόνο για το 2011, έφτασαν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ίδια δήλωνε στην εφορία από το 2000 έως και το 2010 συνολικά εισοδήματα μόλις 27.888,91 ευρώ! Το ΣΔΟΕ έχει κοινοποιήσει ήδη τη σχετική έκθεση ελέγχου στην Α΄ Δ.Ο.Υ Αθηνών, οι υπηρεσίες της οποίας θα πρέπει να προσδιορίσουν το πλήρες μέγεθος των φορολογικών της οφειλών και να προχωρήσουν πέρα από την κατάσχεση των καταθέσεων και σε πλειστηριασμούς ακινήτων από την περιουσία της, ενώ έχουν ήδη δεσμευτεί τραπεζικές καταθέσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Η 92χρονη απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τον γιό της ζούσε ως ρακοσυλλέκτρια λόγω ψυχικών διαταραχών.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v