Αυτοκτονία 77χρονου στη πλατεία Συντάγματος

Ένας ηλικιωμένος έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί στη πλατεία Συντάγματος με μια σφαίρα στο κεφάλι. «Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου», οι τελευταίες του λέξεις σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Αυτοκτονία 77χρονου στη πλατεία Συντάγματος
Χρησιμοποιώντας παλιό περίστροφο, ένας 77χρονος έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του λίγο πριν τις εννιά το πρωί, «παγώνοντας» τους διερχόμενους στην πλατεία Συντάγματος. Επί τόπου έσπευσαν περιπολικά της άμεσης δράσης και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ την ώρα που η σορός του ηλικιωμένου μεταφερόταν στον «Ευαγγελισμό» οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι έχουν ήδη οδηγηθεί στην Ασφάλεια για κατάθεση, ο αυτόχειρας κατέβηκε τα σκαλάκια που οδηγούν στην πλατεία και κατευθύνθηκε στο σημείο που βρίσκεται πριν την έξοδο του μετρό και τράβηξε την σκανδάλη, ενώ σύμφωνα με έναν εκ των αυτοπτών μαρτύρων, τα τελευταία λόγια του 77χρονου ήταν: «Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου». Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Αστυνομία έχει εντοπίσει και ιδιόγραφο σημείωμα του αυτόχειρα.



Ενδεικτικά των επιπτώσεων της οικονομικής κατάστασης της χώρας στους πολίτες είναι τα στοιχεία της ΕΛ. ΑΣ., σύμφωνα με τα οποία σχεδόν δύο χιλιάδες συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν ή επιχείρησαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2009 οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες - απόπειρες) ήταν 507, 622 το 2010, ενώ ως τις 10 Δεκεμβρίου του 2011 τα περιστατικά έφτασαν τα 598. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στην Αττική, ενώ ακολούθησαν Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v