ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Αρνούνται να παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα απουσιάσουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς η Συνομοσπονδία τους αποφάσισε να απέχει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.

Αρνούνται να παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας

«Οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου θυσιάστηκαν στα βουνά για την πατρίδα. Δεν κάθισαν ούτε στα σαλόνια, ούτε στις ωραίες καρέκλες». Με αυτά τα λόγια, η γραμματέας της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ηπείρου και Κέρκυρας, Νίκη Θεοδωρίκα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης την πρόθεση των αναπήρων πολέμου να απέχουν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα.
Είναι η πρώτη φορά που οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου δεν θα παρελάσουν, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να δώσουν το μήνυμά τους, απέναντι στα μέτρα που πλήττουν όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και το σύνολο των πολιτών. 

Επιδόματα, δώρα και συντάξεις έχουν μετατραπεί σε ψίχουλα, όπως δηλώνουν, κάτι που μόνο τιμή προς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα δεν δείχνει. «Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας για πρώτη φορά να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας», έγραφε η ανακοίνωσε που απέστειλε η Συνομοσπονδία στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, που έχει το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας. 

Δείτε τι δήλωσαν εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Πέμπτης:


Πηγή: Real.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2