Αρνούνται να παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα απουσιάσουν οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθώς η Συνομοσπονδία τους αποφάσισε να απέχει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.
Αρνούνται να παρελάσουν οι ανάπηροι πολέμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας
«Οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου θυσιάστηκαν στα βουνά για την πατρίδα. Δεν κάθισαν ούτε στα σαλόνια, ούτε στις ωραίες καρέκλες». Με αυτά τα λόγια, η γραμματέας της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ηπείρου και Κέρκυρας, Νίκη Θεοδωρίκα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης την πρόθεση των αναπήρων πολέμου να απέχουν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα.
Είναι η πρώτη φορά που οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου δεν θα παρελάσουν, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να δώσουν το μήνυμά τους, απέναντι στα μέτρα που πλήττουν όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και το σύνολο των πολιτών. 

Επιδόματα, δώρα και συντάξεις έχουν μετατραπεί σε ψίχουλα, όπως δηλώνουν, κάτι που μόνο τιμή προς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα δεν δείχνει. «Εμείς οι ανάπηροι μαχητές αυτών των τελευταίων πολέμων, συνεχιστές των προγόνων μας του 1821, αποφασίσαμε μέσω της Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας για πρώτη φορά να μην παρελάσουμε, αντιδρώντας και εμείς στα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εναντίον του λαού μας και ειδικότερα των συμπολεμιστών μας», έγραφε η ανακοίνωσε που απέστειλε η Συνομοσπονδία στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, που έχει το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας. 

Δείτε τι δήλωσαν εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Πέμπτης:


Πηγή: Real.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v