Αστυνομική βαρβαρότητα: Τα γκλομπ στην εξουσία

Όσο οι υπουργοί δήλωναν πως δεν διάβασαν το μνημόνιο γιατί φρόντιζαν για την προστασία του πολίτη, οι δρόμοι πλημμύριζαν από εικόνες αστυνομικής βαρβαρότητας. Εμείς τις συγκεντρώνουμε σε ένα βίαιο video, κι αναρωτιόμαστε πόσο προστατευμένοι μπορούμε να νιώθουμε ως πολίτες.
Αστυνομική βαρβαρότητα: Τα γκλομπ στην εξουσία
του Γιώργου Κόκουβα

Η 15η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας. Δυστυχώς για εμάς, έχουμε πολλούς λόγους να «γιορτάσουμε» την συγκεκριμένη ημέρα.

Λόγους όπως οι μελανιές από γκλομπ σε ηλικιωμένους στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως τα ματωμένα κεφάλια σε πεζόδρομους του κέντρου. Όπως οι λιποθυμίες από χημικά στο Σύνταγμα. Όπως οι άνανδρες επιθέσεις σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Όπως η βίαιη απομάκρυνση ακίνδυνων αγανακτισμένων και η μανία με την οποία φοιτητές έχουν ποδοπατηθεί από αστυνομικές αρβύλες, σφαίρες έχουν «εξοστρακιστεί» σε εξαρχειώτικα στενά και πρόσωπα-εθνικά σύμβολα έχουν δεχθεί επίθεση από διμοιρίες που ρίχνουν στα τυφλά.

Λόγους όπως αυτοί που δυστυχώς αντικρίζουμε στο παρακάτω video, στο οποίο συλλέξαμε, συρράψαμε –και φρίξαμε όσο ετοιμάζαμε- εικόνες από πορείες, διαδηλώσεις, ειρηνικές διαμαρτυρίες, που αμαυρώθηκαν από την στάση των αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν υποστηρίζουμε φυσικά πως πάντα ευθύνες έχει μόνο η μία πλευρά, και αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν λύνεται με αλληλοκατηγορίες σχετικά με κουκουλοφόρους και «εντεταλμένες» επιθέσεις κατά των ΜΑΤ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μας θλίβει που εν έτει 2012, η «βία στα γήπεδα» που μας απασχολούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια μοιάζει με ειρηνικό πάρτι μπροστά στα όσα έχουν εξαπλωθεί και συμβαίνουν σε όλο το κέντρο της πόλης. Στο απέραντο γήπεδό μας.

Δείτε το video, πείτε μας την άποψή σας και μοιραστείτε το μήνυμα, κάνοντας share το δημοσίευμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v