ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης αξίας κλάπηκαν πριν μερικές ώρες από το παλαιό μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, στο κέντρο της Ολυμπίας. Τη ληστεία διέπραξαν ένοπλοι που απείλησαν υπάλληλο του μουσείου.

Ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο ληστές που σήμερα το πρωί εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και έκλεψαν τουλάχιστον 60 αρχαία αντικείμενα.

Με την απειλή όπλου προς την υπάλληλο που εκείνη την ώρα κατέφθανε στο μουσείο για την εργασία της οι ληστές εισέβαλαν στον χώρο, έδεσαν την υπάλληλο σε καρέκλα και έσπασαν τρεις προθήκες από τις οποίες έκλεψαν αρχαιολογικά ευρήματα σημαντικής αξίας, μεταξύ των οποίων αγαλματίδια, δαχτυλίδια και νομίσματα.

Όταν η υπάλληλος κατάφερε να λυθεί ειδοποίησε την αστυνομία, στην οποία ανέφερε ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες και ότι ο ένας εκ των δύο δεν μιλούσε καλά ελληνικά.

Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος έχει ήδη θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v