ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Αρχαιολογικά ευρήματα μεγάλης αξίας κλάπηκαν πριν μερικές ώρες από το παλαιό μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, στο κέντρο της Ολυμπίας. Τη ληστεία διέπραξαν ένοπλοι που απείλησαν υπάλληλο του μουσείου.

Ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο ληστές που σήμερα το πρωί εισέβαλαν στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και έκλεψαν τουλάχιστον 60 αρχαία αντικείμενα.

Με την απειλή όπλου προς την υπάλληλο που εκείνη την ώρα κατέφθανε στο μουσείο για την εργασία της οι ληστές εισέβαλαν στον χώρο, έδεσαν την υπάλληλο σε καρέκλα και έσπασαν τρεις προθήκες από τις οποίες έκλεψαν αρχαιολογικά ευρήματα σημαντικής αξίας, μεταξύ των οποίων αγαλματίδια, δαχτυλίδια και νομίσματα.

Όταν η υπάλληλος κατάφερε να λυθεί ειδοποίησε την αστυνομία, στην οποία ανέφερε ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες και ότι ο ένας εκ των δύο δεν μιλούσε καλά ελληνικά.

Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος έχει ήδη θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v