ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ένα χαμόγελο… δεν ελκύει σεξουαλικά τις γυναίκες

Οι γυναίκες έλκονται σεξουαλικά από άνδρες που δεν χαμογελούν πολύ. Αυτό συμπεραίνει νέα έρευνα Καναδών ψυχολόγων, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την θεωρία του «κακού παιδιού» που παίρνει το κορίτσι.

Ένα χαμόγελο… δεν ελκύει σεξουαλικά τις γυναίκες

Είστε άνδρας, έχετε εντοπίσει το αντικείμενο του πόθου σας στην άλλη γωνία του μπαρ, και θέλετε να την γοητεύσετε; Μη χαμογελάσετε. Προτιμήστε να δείχνετε σκεπτικός, ή ίσως και λίγο ντροπαλός. Οι γυναίκες, χαμογελάστε ελεύθερα.

Αυτά είναι, τουλάχιστον, τα συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας Καναδών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Emotion, της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες βρίσκουν τους χαρούμενους άνδρες λιγότερο γοητευτικούς, σε σχέση με εκείνους που οι εκφράσεις του προσώπου τους αποπνέουν αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια ή μεταμέλεια.

Η ομάδα ψυχολόγων που διεξήγαγε την έρευνα ζήτησε από άνδρες και γυναίκες εθελοντές να κοιτάξουν φωτογραφίες ατόμων του αντίθετου φύλου και να σημειώσουν την πρώτη εντύπωση που τους δημιουργούταν, από άποψη σεξουαλικής έλξης, βάσει των εκφράσεων που έβλεπαν στο κάθε πρόσωπο.

«Οι άνδρες που χαμογελούν θεωρήθηκαν λιγότερο ελκυστικοί από τις γυναίκες» δήλωσε στο Reuters η Jessica Tracy, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της British Columbia και επικεφαλής της έρευνας.

Η αντίδραση των ανδρών ήταν η ακριβώς αντίθετη. «Οι γυναίκες που χαμογελούν είναι απόλυτα ελκυστικές. Για την ακρίβεια, το χαμόγελο κέρδισε παμψηφεί όλες τις υπόλοιπες εκφράσεις του προσώπου, όσον αφορά την σεξουαλική έλξη που ασκεί στους άνδρες» λέει η Dr. Tracy.

Οι ερευνητές δεν κατέληξαν σε σαφή απάντηση σχετικά με το γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά απέναντι στο χαμόγελο. Ενδέχεται, σύμφωνα με τα πορίσματά τους, ένα μεγάλο χαμόγελο να κάνει τον άνδρα να φαίνεται θηλυπρεπής, ή πολύ απελπισμένος για σεξ.

Η έρευνα, επίσης, ρίχνει λάδι στη φωτιά, όσον αφορά την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι οι γυναίκες γοητεύονται από τα «κακά παιδιά».

«Είναι αλήθεια πως οι γυναίκες ελκύονται σεξουαλικά από τύπους όπως ο James Dean, ή ο Edward ο βρικόλακας του Twilight. Άνδρες, δηλαδή, που έχουν ελαττώματα που γνωρίζουν και τα οποία τους βασανίζουν». Ένα ελαφρώς χαμηλωμένο βλέμμα, που υποδηλώνει ντροπή, στέλνει το μήνυμα της ανάγκης για συμπόνια –στο οποίο δύσκολα μια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί.

Και οι άνδρες, όμως, έλκονται σεξουαλικά από γυναίκες που φαίνονται ντροπαλές από τις εκφράσεις του προσώπου ή τη γλώσσα του σώματός τους.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η έρευνα επικεντρώθηκε μόνο στις αρχικές αντιδράσεις σχετικά με την σεξουαλική έλξη, και δεν συνιστούν την υιοθέτηση του μπλαζέ ύφους στους άνδρες με μακροχρόνιες σχέσεις.

«Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις λαμβάνουν υπ’ όψιν τους πολύ περισσότερα πράγματα, από την σεξουαλική έλξη. Ο χαρακτήρας του άλλου είναι ένα από αυτά. Οπότε δεν λέμε ‘μην είσαι καλό παιδί’» καταλήγει η Dr. Tracy.

Πηγή: Reuters.com
Η.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2