Πέφτοντας χωρίς φόβο – και χωρίς λόγο

Αν δείτε κάποιον να πέφτει στο supermarket, παρασύροντας κούτες και ράφια ολόκληρα με προϊόντα, και κάποιον άλλο να απαθανατίζει την σκηνή με ένα κινητό, μην απορήσετε. Είναι η νέα τάση της διαδικτυακής κοινότητας που λατρεύει να πέφτει χωρίς λόγο.
Πέφτοντας χωρίς φόβο – και χωρίς λόγο
Θυμάστε το super hit της Alicia Keys, που δήλωνε «I keep on falling»; Ένας μεγάλος αριθμός –μάλλον ελαφρώς αργόσχολων- νέων αποφάσισε να ακολουθήσει κυριολεκτικά τις προσταγές της φράσης και να καταγράψει σε videos τις πτώσεις, αποσπώντας εκατομμύρια views στο YouTube.

Η αρχή έγινε πριν περίπου τέσσερις μήνες στην Αμερική, όταν ο νεαρός Justin άρχισε να πέφτει μόνος του σε δημόσιους χώρους, όπως supermarkets, βιβλιοθήκες και πεζοδρόμια, μόνο και μόνο για να καταγράψει την πτώση και τις αντιδράσεις των ανυποψίαστων περαστικών.

Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη πειθώ για να σπεύσουν δεκάδες άτομα να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα τα “falling videos” να αποτελούν τους διαδόχους των Cone-ing videos, στα οποία πελάτες ξάφνιαζαν υπαλλήλους των drive-ins με τον τρόπο που παραλάμβαναν τα παγωτά τους (δείτε εδώ ένα καλό παράδειγμα). 

Οι «κανόνες» του Falling είναι πολύ απλοί: Βρίσκετε τον πιο ντροπιαστικό τρόπο να πέσετε σε δημόσιο χώρο (σκοντάφτοντας στο τίποτα, πετώντας στον αέρα συσκευασίες με χαρτί κουζίνας, πέφτοντας πάνω σε καρότσια και στοίβες με προϊόντα, σφαδάζοντας από ψεύτικους πόνους), φροντίζοντας πάντα να υπάρχουν «μάρτυρες» του συμβάντος. Ένας «συνάδελφός» σας βρίσκεται κάπου κοντά και βιντεοσκοπεί την ερμηνεία σας και το αποτέλεσμα είναι χωρίς νόημα –αλλά απολαυστικά- videos στο YouTube, που παρακολουθούνται από εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

Οι δημιουργοί των videos σπεύδουν να καθησυχάσουν τους κακοπροαίρετους, διαβεβαιώνοντας πως δεν καταστρέφουν τίποτα που δεν τους ανήκει, και ακόμη και στην περίπτωση που σπάσουν κάτι, το αγοράζουν.

Δείτε μερικές από τις «ωραιότερα» σκηνοθετημένες πτώσεις στο παρακάτω video.


Πηγή: DailyMail

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v