3 στους 4 σερφάρουν χωρίς λόγο

Τρεις στους τέσσερις ενήλικους χρήστες του διαδικτύου βρίσκονται online χωρίς ιδιαίτερο λόγο, λέει πρόσφατη αμερικανική έρευνα, που επισημαίνει πως όσο νεότεροι είμαστε, τόσο πιθανότερο είναι να σερφάρουμε... άσκοπα.
3 στους 4 σερφάρουν χωρίς λόγο
Για να διαβάζετε αυτές τις λέξεις, σημαίνει πως είστε online. Τώρα προσπαθήστε να θυμηθείτε: Γιατί μπήκατε αρχικά σήμερα στο διαδίκτυο; Είχατε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, π.χ. να ενημερωθείτε, να πραγματοποιήσετε συναλλαγές ή να απαντήσετε στα emails σας; Το πιθανότερο είναι πως μπήκατε χωρίς κανέναν απολύτως σκοπό, συμπεραίνει πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center σε Αμερικανούς χρήστες του διαδικτύου, που μπορούν ωστόσο άνετα να ανταποκριθούν και στα διεθνή δεδομένα.

Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε δεδομένη ημέρα το 53% των χρηστών του διαδικτύου που ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 19-29 ετών βρίσκεται online απλώς για να περάσει την ώρα του. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική και έλαβε υπόψη της τις απαντήσεις 2.260 ενήλικων “surfers”.

Τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν την γενικότερη τάση, που θέλει τον χρόνο που περνούν οι άνθρωποι online χωρίς λόγο να εξαρτάται από την ηλικία τους. Μόνο το 12% των χρηστών ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσε πως χρησιμοποιεί το internet απλώς για διασκέδαση, ενώ οι χρήστες ηλικίας 50-64 ετών που κάνουν το ίδιο φτάνουν το 27%. Κατά μέσο όρο γενικώς, το 58% των ενήλικων χρηστών είπαν πως συνδέονται μόνο για να περάσουν την ώρα τους και να διασκεδάσουν περιστασιακά.

Η έρευνα βέβαια δεν διευκρίνισε πώς ορίζεται η «διασκέδαση». Αν περιλαμβάνονται πάντως τα memes, τα αστεία videos και οι παρωδίες που γνωρίζουν απίστευτη διάδοση τον τελευταίο καιρό στις τάξεις των social media, σίγουρα οι νέοι προηγούνται εμφανώς στην «άσκοπη» χρήση του διαδικτύου. Αλλά ποιος είπε πως και η απλή διασκέδαση δεν είναι κι αυτή ένας καλός λόγος να πατήσεις το κλικ;

Πηγή: Time.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v