Νεκρό το δίχρονο κοριτσάκι που πατήθηκε από οχήματα

Άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή το δίχρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από διερχόμενα οχήματα σε επαρχία της Κίνας την περασμένη εβδομάδα και αφέθηκε αβοήθητο από δεκάδες περαστικούς.
Νεκρό το δίχρονο κοριτσάκι που πατήθηκε από οχήματα
Το βίντεο που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στα περισσότερα μέσα, το οποίο έδειχνε ένα νήπιο να πατιέται από δύο βαν, σε δρόμο της Κίνας, και έπειτα να αγνοείται από τους περαστικούς μέχρι να το δει η μητέρα του, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και αποτροπιασμό. Μετά από μία ακριβώς εβδομάδα κατά την οποία οι γιατροί πάσχιζαν να την κρατήσουν στην ζωή, η μικρή Wang Yue υπέκυψε στα τραύματά της.
 
Δείτε το βίντεο με τον τραγικό θάνατο του δίχρονου κοριτσιού εδώ.

Παρά την σύλληψη των δύο οδηγών, κάτω από τις ρόδες των οποίων βρέθηκε η δίχρονη, οι χρήστες του διαδικτύου που κυκλοφόρησαν το βίντεο δεν παύουν να καταδικάζουν την απάθεια όλων όσων την άφησαν να κείτεται ημιθανής.

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας της περιοχής Foshan, το οποίο προβλήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, δείχνει ένα κοριτσάκι, να διασχίζει ανυποψίαστο τον δρόμο και να παρασύρεται από διερχόμενο βαν, ο οδηγός του οποίου την αφήνει στη μέση του δρόμου να αιμορραγεί. Μέσα στα επόμενα επτά λεπτά περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι περνούν αδιάφορα από δίπλα της, ενώ ένα δεύτερο βαν την πατά ξανά με τις ρόδες του. Κάποια στιγμή εμφανίζεται μία γυναίκα που τραβά το παιδί στην άκρη του δρόμου μέχρι να καταφτάσει τρέχοντας η μητέρα της, μία μετανάστρια εργάτρια.

Η οικονομική έξαρση της Κίνας και η αυξανόμενη ανισότητα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς της χώρας έχουν προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στις κοινωνικές αξίες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο υλισμός παίρνει σιγά-σιγά την θέση των ηθικών αξιών. Ο θάνατος της Wang επισφράγισε αυτή την άποψη και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, όχι μόνο της Κίνας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. «Εύχομαι να βρεις αγάπη στον Παράδεισο. Γιατί αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος απάθεια» -αναφέρει στην αρχική του σελίδα το κοινωνικό δίκτυο «Winter Space».

Στην Κίνα αρκετοί άνθρωποι διστάζουν να βοηθήσουν άλλους που βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας από φόβο μήπως κατηγορηθούν, καθώς πολύ σοβαρές ποινικές διώξεις υπέστησαν κάποιοι «καλοί Σαμαρείτες», από τους οποίους ζητήθηκε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ανθρώπους που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Πηγή: Thomson-Reuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v