ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ποτέ δεν είναι αργά: 78χρονος επέστρεψε στα θρανία

Για την ακρίβεια, ξεκίνησε από την πρώτη δημοτικού ο 78χρονος Apostol Stoyanov, προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: Να μάθει κάποτε να γράφει και να διαβάζει. Ποτέ δεν είναι αργά, παππού Apostol!

Ποτέ δεν είναι αργά: 78χρονος επέστρεψε στα θρανία

Πρόσφατα διαβάζαμε, πως ένας καλός τρόπος για να αποτρέψει κανείς την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ είναι να βελτιώσει τα επίπεδα μόρφωσής του.

Δεν ξέρουμε αν ο 78χρονος Βούλγαρος Apostol Stoyanov ανακάλυψε αυτόν τον τρόπο για να αποφύγει την πάθηση που πλήττει τους μισούς σχεδόν συνομήλικούς του, όμως εκείνος, στην εύλογη ερώτηση τι τον έκανε να ξεκινήσει το σχολείο σε τόσο μεγάλη ηλικία, απάντησε πως δεν είχε ποτέ την δυνατότητα να πάει σχολείο όταν ήταν μικρός, λόγω απόστασης και κόστους της εκπαίδευσης.

Με παράπονο αφηγήθηκε στα τοπικά νέα της περιοχής του πως δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει ή να γράφει και πως «το μεγάλο του όνειρο είναι να γίνει κάποτε γραμματισμένος». Ο Stoyanov, ο οποίος δούλευε ανέκαθεν σαν εργάτης και σήμερα ζει μόνος, εξήγησε πως πλέον είναι έτοιμος για την ζωή στην τάξη.

Έτσι, εγγράφηκε, μαζί με άλλα 430 «πρωτάκια» στο δημοτικό σχολείο του Gabrovo, με σκοπό να μελετά τις περισσότερες ώρες μόνο του, αλλά να βρίσκεται και στην τάξη για να συμμετέχει στα τεστ και να παραδίδει εργασίες.

Ο μεγαλύτερος φόβος του, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους μαθητές, είναι τα μαθηματικά. Αλλά σκοπεύει να ζητήσει βοήθεια στο μάθημα αυτό, αν «τα βρει σκούρα».
Ο ηλικιωμένος μαθητής, ωστόσο, παραδίδει με την σειρά του ένα μάθημα που καμιά φορά ξεχνάμε: Ότι όταν θες κάτι πολύ ποτέ δεν είναι αργά!

Πηγή: Time.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v