Ποτέ δεν είναι αργά: 78χρονος επέστρεψε στα θρανία

Για την ακρίβεια, ξεκίνησε από την πρώτη δημοτικού ο 78χρονος Apostol Stoyanov, προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: Να μάθει κάποτε να γράφει και να διαβάζει. Ποτέ δεν είναι αργά, παππού Apostol!
Ποτέ δεν είναι αργά: 78χρονος επέστρεψε στα θρανία
Πρόσφατα διαβάζαμε, πως ένας καλός τρόπος για να αποτρέψει κανείς την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ είναι να βελτιώσει τα επίπεδα μόρφωσής του.

Δεν ξέρουμε αν ο 78χρονος Βούλγαρος Apostol Stoyanov ανακάλυψε αυτόν τον τρόπο για να αποφύγει την πάθηση που πλήττει τους μισούς σχεδόν συνομήλικούς του, όμως εκείνος, στην εύλογη ερώτηση τι τον έκανε να ξεκινήσει το σχολείο σε τόσο μεγάλη ηλικία, απάντησε πως δεν είχε ποτέ την δυνατότητα να πάει σχολείο όταν ήταν μικρός, λόγω απόστασης και κόστους της εκπαίδευσης.

Με παράπονο αφηγήθηκε στα τοπικά νέα της περιοχής του πως δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει ή να γράφει και πως «το μεγάλο του όνειρο είναι να γίνει κάποτε γραμματισμένος». Ο Stoyanov, ο οποίος δούλευε ανέκαθεν σαν εργάτης και σήμερα ζει μόνος, εξήγησε πως πλέον είναι έτοιμος για την ζωή στην τάξη.

Έτσι, εγγράφηκε, μαζί με άλλα 430 «πρωτάκια» στο δημοτικό σχολείο του Gabrovo, με σκοπό να μελετά τις περισσότερες ώρες μόνο του, αλλά να βρίσκεται και στην τάξη για να συμμετέχει στα τεστ και να παραδίδει εργασίες.

Ο μεγαλύτερος φόβος του, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους μαθητές, είναι τα μαθηματικά. Αλλά σκοπεύει να ζητήσει βοήθεια στο μάθημα αυτό, αν «τα βρει σκούρα».
Ο ηλικιωμένος μαθητής, ωστόσο, παραδίδει με την σειρά του ένα μάθημα που καμιά φορά ξεχνάμε: Ότι όταν θες κάτι πολύ ποτέ δεν είναι αργά!

Πηγή: Time.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v