Αυγουστιάτικοι έρωτες: Μια αγάπη για το καλοκαίρι

Πού συχνάζουν οι singles το καλοκαίρι; Θα συνεχιστεί ο έρωτας του νησιού και τον Σεπτέμβρη; Υπάρχουν «παραθυράκια» στα one night stands; Και άλλα καλοκαιρινά ζητήματα ψάχνουν απάντηση στην ζέστη του Αυγούστου.
Αυγουστιάτικοι έρωτες: Μια αγάπη για το καλοκαίρι
Κάτω από τα παλτά και τις χειμωνιάτικες καπαρντίνες, η γλώσσα του σώματος είναι μάλλον δύσκολο να εκφραστεί. Γι’ αυτό άλλωστε με τα πρώτα καλοκαιρινά σημάδια, η αναλογία κορμιού-ρούχων γέρνει την ζυγαριά δραματικά προς το πρώτο, αποκαλυπτικό σκέλος. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε πλέον στο απόγειο του υδραργύρου, τα μαγιό παρελαύνουν, το αλκοόλ ρέει άφθονο και η διάθεση για φλερτ –όπως και ο κολιός- συναντά τον κατάλληλο μήνα.

Με άλλα λόγια –ν’ αγαπιόμαστε- το καλοκαίρι είναι για τους περισσότερους συνώνυμο με τον έρωτα. Εφήμερες ή πολλά υποσχόμενες, ρομαντικές ή έντονες, απαγορευμένες ή όχι, οι σχέσεις αυτή την εποχή κάνουν… εντατικά θερινά μαθήματα.

Γιατί το καλοκαίρι είναι αφροδισιακό;

*Γιατί τα ρούχα στοιβάζονται στην ντουλάπα και όχι στα σώματα, που αποκαλύπτουν τα κάλλη τους σε κάθε ευκαιρία.
*Γιατί τα μαυρισμένα σώματα, τα μαγιό και τα βρεγμένα από τις βουτιές κορμιά προσκαλούν για φλερτ στις παραλίες.
*Γιατί αυτή την εποχή μπορούμε να γνωρίσουμε την κυριολεκτική σημασία του Sex on the beach, πέρα από την παρουσία του στην λίστα των cocktails.
*Γιατί η αίσθηση του βραδινού μπάνιου στην θάλασσα αποτελεί φυσικό… Viagra.
*Γιατί τα θαλασσινά που μπαίνουν για τα καλά στο πιάτο μας είναι επίσης αφροδισιακά.
*Γιατί τα νησιά είναι γεμάτα από ταξιδιώτες με χαλαρή διάθεση που αναζητούν το ίδιο πράγμα με εσάς.

One night stands ή… “to be continued”;

Η ένοχη απόλαυση της μίας νύχτας –«ελληνιστί» one night stand- ίσως βρίσκει τις ιδανικές συνθήκες να καρποφορήσει το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και τα προβλήματα μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου.

Ίσως για παράδειγμα θεωρείτε δεδομένο πως ο/η παρτενέρ που προσεγγίζετε για το ένα και μόνο βράδυ θέλει ακριβώς το ίδιο, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν τρέφουν όλοι τις ίδιες βραχυπρόθεσμες προσδοκίες από μια καλοκαιρινή γνωριμία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χωρίς να το διατυπώνουν, βλέπουν ήδη μπροστά και ψάχνουν την ένδειξη «Συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο» στους υπότιτλους του φλερτ σας, γεγονός που μπορεί να προξενήσει συναισθηματικά προβλήματα την επόμενη ημέρα, όταν θα ξυπνήσει για να σας ζητήσει το τηλέφωνό σας, ενώ εσείς ήδη θα παίζετε τάβλι με τους κολλητούς σας.

Θα πείτε, αφού θα έχετε ήδη γίνει καπνός, γιατί να σας ενδιαφέρουν τα «συντρίμμια» που αφήνετε πίσω; Σκεφτείτε όμως, ότι ο φτερωτός θεός με το βέλος –και το μαγιό για την περίπτωσή μας- στοχεύει κατά βούληση, και ίσως κάποια στιγμή βρεθείτε στην απέναντι θέση. Ίσως μετά το one night stand αισθανθείτε ότι βρήκατε έναν ή μία άκρως ενδιαφέρων/ουσα παρτενέρ και θα είναι κρίμα να χάσετε επαφή. Πάντως, όπως είναι αναμενόμενο, το πρόβλημα αυτό είναι κυρίως… γυναικείο φαινόμενο, καθώς οι έρευνες λένε ότι ενώ το 80% των ανδρών είναι ευχαριστημένοι από ένα one night stand, το θηλυκό ποσοστό φτάνει μετά βίας το 54%, ενώ πολλές γυναίκες δηλώνουν πως ένιωσαν ότι χρησιμοποιήθηκαν και εξευτελίστηκαν.

Άλλο ένα πρόβλημα με τα one night stands είναι η καλοκαιρινή τάση προς την… απιστία, όπως προκύπτει από τις στατιστικές. Με άλλα λόγια, το 69% των Ελλήνων «άπιστων» δήλωσαν πως απάτησαν τον/την σύντροφό τους το καλοκαίρι. Επομένως, δεν είναι καθόλου απίθανο, ο καλοκαιρινός σας έρωτας να είναι από δεσμευμένος ως παντρεμένος.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν σε ένα συμπέρασμα: Μεταξύ one night standers… ειλικρίνεια. Ξεκαθαρίστε από την αρχή τις προθέσεις σας και μάθετε αυτές του παρτενέρ σας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Επί του πρακτέου, ωστόσο, αν αναρωτιέστε πού μπορεί να σας τύχει, ποιοι κανόνες υπάρχουν, και τι γίνεται μετά, λύστε τις απορίες σας διαβάζοντας παλιότερο δημοσίευμα του in2life.gr για τα one night stands. 

Singles μόνοι ψάχνουν… στο νησί

Είτε πρόκειται για περιπέτεια της μίας νύχτας, είτε έχετε βλέψεις για κάτι παραπάνω, υπάρχουν τα μέρη και οι αφορμές που προσφέρονται για την «ερωτική σας αναζήτηση». Δεν θα επιλέξετε για παράδειγμα την ήσυχη, οικογενειακή Αλόννησο για τις διακοπές σας, αλλά πιο «party animal» νησιά όπως η Μύκονος, η Ρόδος και η Ίος. Δείτε τους καλοκαιρινούς προορισμούς των singles εδώ και… διαλέξτε νησί αναλόγως. 

Επίσης, -χωρίς ποτέ να επιδοθείτε στο πατροπαράδοτο, κιτς greek καμάκι- αξίζει να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στις παραλίες, στα beach bars, σε συναυλίες και να επιλέξετε διαμονή στο χαλαρό και παρεϊστικο camping παρά σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Δείτε περισσότερα μέρη και αφορμές για καλοκαιρινές γνωριμίες εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v