ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Επάγγελμα: Κυνηγός spammers

Ένας κοινός άνθρωπος, όταν λάβει ένα ανεπιθύμητο email, απλώς θα πατήσει delete. Ο Daniel Balsam δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς παράτησε τα πάντα, σπούδασε νομικά και επιδίδεται σε δικαστικούς αγώνες εκατομμυρίων ενάντια στους spammers.

Επάγγελμα: Κυνηγός spammers

Κουραστήκατε να ανοίγετε τον λογαριασμό του email σας και να τον βλέπετε πλημμυρισμένο από μηνύματα, τα οποία σας προσκαλούν σε ένα ακόμη social network, ή σας υπόσχονται τρελά δώρα και δωρεάν laptops, ή ακόμη χειρότερα, σας προτρέπουν να κάνετε αυξητικές επεμβάσεις σε διάφορα σημεία του σώματός σας; Ο Αμερικανός Daniel Balsam, πάντως, όχι απλώς είχε κουραστεί, αλλά έβγαζε αφρούς κάθε φορά που ερχόταν ο «ηλεκτρονικός ταχυδρόμος».

Τι θα μπορούσε να κάνει όμως; Πολλά, όπως αποδείχθηκε. Πριν από μια οκταετία, ο Balsam δούλευε στον τομέα του marketing. Όταν, μια μέρα έλαβε απανωτές ηλεκτρονικές προτροπές να αυξήσει το στήθος του (!), το ποτήρι ξεχείλισε. Ίδρυσε, λοιπόν, ένα site, το Danhatesspam.com, παραιτήθηκε από την δουλειά του, γράφτηκε στην Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της California, και έκτοτε επιδίδεται σε δικαστικό κυνήγι των αποστολέων ανεπιθύμητου mail, βγάζοντας αρκετά χρήματα για να ζει άνετα.

«Τα ατελείωτα emails για διευκολύνσεις στην υποθήκη του σπιτιού μου (που δεν υπάρχει), για να αποκτήσω πανεπιστημιακά διπλώματα (που έχω ήδη τρία), για να επιμηκύνω ορισμένα σημεία του σώματός μου, είναι τουλάχιστον προσβλητικά και σε ορισμένες περιοχές, όπως η πολιτεία της California, παράνομα», δηλώνει ο Balsam στο site του. «Νιώθω ότι κάνω καλό, “καθαρίζοντας” λίγο το διαδίκτυο», λέει.

Με βάση το San Francisco, ο «θυμωμένος» Αμερικανός έχει εξαπολύσει πολλές νομικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων υποθέσεων που εκκίνησε πριν ακόμη αποφοιτήσει από την Νομική σχολή το 2008.

Οι νίκες του θεωρούνται σταγόνες στον ωκεανό του spamming, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε μέρα διακινούνται στο διαδίκτυο 200 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα emails –που αντιστοιχούν στο 90% όλων των emails. Ωστόσο, με τους αγώνες του, ο Balsam έχει καταφέρει να εξασφαλίσει κάτι παραπάνω από σεβαστό εισόδημα, άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων όλα αυτά τα χρόνια.

Φυσικά, έχει καταφέρει να αποκτήσει και πολλούς εχθρούς. Ένας από αυτούς είναι η δικηγόρος Bennett Kelley, που υπερασπίστηκε εταιρία την οποία μήνυσε ο Balsam. «Δείχνει να διαστρεβλώνει τα πράγματα για να εκμεταλλευτεί την νομοθεσία για ένα δολάριο», έχει πει για τον αντίπαλό της, ενώ δεν δίστασε να στήσει κι αυτή το δικό της site με παρόμοιο όνομα «Danhatespam.com» (ένα “s” λιγότερο κάνει την διαφορά, αν και η προσπάθειά της δεν διήρκεσε πολύ), ώστε να αντικρούει τις αιτιάσεις του Balsam. «Πολλοί συμβιβάζονται μαζί του για να αποφύγουν τις νομικές φασαρίες», συμπληρώνει.

Ο Daniel Balsam, υποστηρίζει πως έχει πετύχει τουλάχιστον 40 νίκες σε μικρές υποθέσεις και πολλές ακόμη σημαντικότερες δίκες σε ανώτερα δικαστήρια. «Νιώθω καλά με αυτό που κάνω», δηλώνει σήμερα, «και δεν πρόκειται να τα παρατήσω». Σίγουρα, δεν είναι ο πιο συνηθισμένες «διαδικτυακός καταναλωτής».

Πηγή: WashingtonPost.com

ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

To site του Daniel Balsam
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2