Επτά φορές νικητής του λόττo: Πώς τα κατάφερε;

Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να έχει κερδίσει επτά φορές το λόττο; Ο Richard Lustig λέει ότι έχει βρει τον τρόπο και… μας τον αποκαλύπτει.
Επτά φορές νικητής του λόττo: Πώς τα κατάφερε;
Ο Αμερικανός Richard Lustig συνήθιζε πάντα να παίζει λόττο (το λεγόμενο lottery για τους Αμερικάνους) σε καθημερινή βάση, αφιερώνοντας ώρες στο παιχνίδι, σα να επρόκειτο για δουλειά πλήρους απασχόλησης. Στην αρχή σχεδόν πάντα έχανε. Μέχρι που αποφάσισε πως πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να αυξήσει κανείς τις πιθανότητές του να κερδίσει. «Δεν εγγυώμαι ούτε υπόσχομαι σε κανέναν ότι αν ακολουθήσει την μέθοδό μου θα κερδίσει σίγουρα το λόττο», διευκρινίζει ο Lustig στο 40 σελίδων βιβλίο που πρόσφατα κυκλοφόρησε με τίτλο "Learn How to Increase Your Chances of Winning the Lottery".

Στο βιβλίο αναφέρεται στο παιχνίδι των πιθανοτήτων, ή σε αυτό που κάποιοι αποκαλούν τύχη, το οποίο, όπως λέει, του έχει μέχρι σήμερα χαρίσει επτά νίκες στο λόττο και περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι το βιβλίο είναι αυτή τη στιγμή τρίτο σε πωλήσεις στην λίστα των αυτό-βοηθημάτων του Amazon.

«Το να παίζεις λόττο είναι όπως κάθε επένδυση. Πρέπει να επενδύσεις χρήματα για να ‘βγάλεις’ κάτι από αυτό», λέει ο 59χρονος Lustig, πρώην τραγουδιστής και ντράμερ από την Φλόριντα. «Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ένα δελτίο του ενός δολαρίου και κερδίζουν 10 και μετά βάζουν τα 10 στην τσέπη», συνεχίζει. Οι άνθρωποι αυτοί παίζουν λάθος. Αντίθετα, λέει, όταν κάποιος κερδίζει 10 δολάρια η επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνει είναι να αγοράσει δελτία αξίας 11 δολαρίων γιατί «αν τελικά χάσει, θα έχει χάσει μόνο 1 δολάριο. Το αρχικό».

Με την μέθοδο αυτή ο Lustig κέρδισε 98.000 δολάρια από το παιχνίδι Fantasy 5 στην Φλόριντα. «Χρησιμοποιώ πάντα χρήματα από τα κέρδη μου για να αγοράσω ακόμα περισσότερα δελτία», συνεχίζει. Με την ίδια μέθοδο κέρδισε και το μεγαλύτερο ποσό των 842.000 δολαρίων το 2002. Η πρώτη του νίκη ήταν 10.000 δολάρια, το 1992. Τα χρήματα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε καλύτερη χρονική στιγμή για τον Lustig, ο οποίος είχε μόλις αποκτήσει τον γιό του και οι λογαριασμοί του νοσοκομείου και τα έξοδα τον έπνιγαν.

Ο Lustig περιγράφει τον εαυτό του ως «τζογαδόρο». Άλλωστε λατρεύει να παίζει blackjack στο Las Vegas. «Αν παίζεις όπως πρέπει έχεις περισσότερες από τις κανονικές πιθανότητες να κερδίζεις συχνότερα», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TLC (δείτε το video εδώ).


Αυτό, όμως, που εντυπωσιάζει με τον Lustig είναι ότι σε αντίθεση με ορισμένους νικητές του λόττο, οι οποίοι έχουν συναντήσει τραγωδίες και σοβαρές ατυχίες από τότε που τους χαμογέλασε η τύχη, ο Lustig λέει ότι δεν έχει υπάρξει κατηφόρα στην ρέντα του. Πάνω από όλα, όμως, λέει «είμαι πολύ τυχερός που έχω μία τόσο σπουδαία οικογένεια», με την οποία έχει τόσο στενή σχέση που δεν χρειάστηκε ποτέ να του ζητήσουν χρήματα. Ο ίδιος τους τα προσφέρει ευχαρίστως. Προσφέρει, όμως, και στον εαυτό του: Μέχρι σήμερα έχει αγοράσει μία Harley Davidson 25.000 δολαρίων, μία Jaguar 80.000 δολαρίων και ένα σπίτι αξίας 350.000 δολαρίων.

Ο ταλαντούχος τζογαδόρος χρησιμοποιεί και μέρος των χρημάτων του σε επενδύσεις. «Με την κατάσταση της οικονομίας πιθανώς να ήταν καλύτερο να φύλαγα τα χρήματα αυτά στο στρώμα του κρεβατιού μου», λέει. «Είμαι όμως άνθρωπος της λογικής όταν πρόκειται για λεφτά. Προτιμώ να τα μοιράζω σε επενδύσεις.» Όσο για το πόσο συχνά αγοράζει πλέον δελτία λόττο; Ο ίδιος υπολογίζει τρεις με έξι φορές τον χρόνο, εκ των οποίων πολλές είναι νικηφόρες.

Τι συμβουλεύει ο Lustig τους «συναδέλφους» παίκτες; «Μην πετάτε τα δελτία σας στα σκουπίδια. Αν κάποια στιγμή κερδίσετε αρκετά χρήματα μπορείτε να αφαιρέσετε το ποσό των χρημάτων που ξοδέψατε σε χαμένα δελτία από τα χρήματα που θα έχετε να πληρώσετε στην εφορία για το ποσό που κερδίσατε». Συνιστά, μάλιστα, στους νικητές να προσέχουν γιατί δεν αφαιρούνται απαραίτητα όλοι οι φόροι όταν τους πληρώνονται τα κέρδη.

Λέει ακόμα ότι «αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε να παίζετε τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιείτε την λογική σας. Δεν χρειάζεται αν είστε πυρηνικός φυσικός για να καταλάβετε ότι όσο περισσότερο παίζετε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε». Η καλύτερη συμβουλή του, ωστόσο, όπως λέει είναι: «Μην ξοδεύετε σε τυχερά παιχνίδια περισσότερα από αυτά που μπορείτε να διαθέσετε».

Πηγή: ABC News
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v