Σήμερα ανακοινώσεις της NASA για ύπαρξη εξωγήινης ζωής

Η εξωγήινη ζωή μας χτυπά την πόρτα- τουλάχιστον αυτή της γνώσης. Η εξαγγελία της NASA για σημερινές (21.00 ώρα Ελλάδας) "σημαντικές ανακοινώσεις περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής" έχει βάλει φωτιά στη φαντασία των περισσοτέρων.     
Σήμερα ανακοινώσεις της NASA για ύπαρξη εξωγήινης ζωής
Ίσως τελικά η εξωγήινη ζωή να βρίσκεται πιο κοντά από ό,τι είχαμε υπολογίσει. Ίσως πάλι όχι. Σε κάθε περίπτωση, η εξαγγελία της σοβαρότερα οργανωμένης διαστημικής υπηρεσίας της υφηλίου, της NASA, για σήμερα το βράδυ, δεν έχει προηγούμενο.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, στις 21.00 ώρα Ελλάδας οι αμερικανοί διαστημικοί επιστήμονες θα ανακοινώσουν στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής ή τουλάχιστον για «ένα σημαντικό σχετικό εύρημα». Η ανακοίνωση της… ανακοίνωσης έχει προκαλέσει πυρετό ανταλλαγής απόψεων μέσω διαδικτύου, ενώ έχει ενεργοποιήσει και την επιστημονική κοινότητα.

Η τελευταία εξηγεί ότι δεν πρέπει να κρατούμε «μεγάλο καλάθι» σχετικά με τις σημερινές αποκαλύψεις, αφού δεν πρόκειται να παρουσιαστούν φωτογραφίες και video με το γνωστό πράσινο ανθρωπάκι της φωτογραφίας, αλλά επιστημονικά δεδομένα για την ύπαρξη νερού ή οξυγόνου που υποστηρίζουν τη δυνατότητα να υπάρξει ζωή σε άλλα μέρη του σύμπαντος. Κάτι δηλαδή πολύ λιγότερο θεαματικό από ό,τι θα επιθυμούσαν οι εραστές των ΑΤΙΑ, αλλά ίσως εξίσου σημαντικό.  

Δεν είναι δε λίγοι αυτοί που συνδέουν την εκ μέρους της αμερικανικής υπηρεσίας ηχηρή προαναγγελία της συνέντευξης τύπου με τις διαρροές των προηγούμενων ημερών από το WikiLeaks γύρω από τις υποθέσεις της αμερικανικής διπλωματίας που έφεραν το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε εξαιρετικά άβολη θέση. "Οι αμερικανοί θα έκαναν τα πάντα για να τραβήξουν τα βλέμματα αλλού", λένε με καχυποψία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη της NASA από το site της, ακολουθώντας το link
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v