30 φωτογραφίες για το cartoon προφίλ σας στο Facebook

Το νέο πενθήμερο κίνημα του Facebook μας παρακινεί να ξαναγίνουμε παιδιά. Άλλο που δεν θέλαμε κι εμείς, γι’ αυτό και σας έχουμε 30 προτάσεις για να μεταμφιέσετε το προφίλ σας με φωτογραφίες από αγαπημένα cartoons.
30 φωτογραφίες για το cartoon προφίλ σας στο Facebook
Η λίστα των φίλων σας στο Facebook έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε cartoon album. Αν αναρωτιέστε πού πήγαν οι φωτογραφίες των επαφών σας και τι τους έπιασε και τις αντικατέστησαν με παιδικούς ήρωες, τρεις είναι οι πιθανές εξηγήσεις: «γιατί έτσι», απάντηση που συνάδει με την παιδικότητα του project, η δεύτερη και πιο εμπεριστατωμένη: για να μην υπάρχουν για λίγες ημέρες στο Facebook ανθρώπινα πρόσωπα και η τρίτη και απ' ό,τι φαίνεται πιο βάσιμη, ότι πρόκειται για δράση σε μνήμη της επικύρωσης της Σύμβασης για τα δικαιώματα των παιδιών στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Το Σάββατο κορυφώνονται οι εορτάσμοι, μαζί με το project του Facebook. 

Παράλληλα, στο Facebook δημιουργήθηκε σέλίδα με όνομα "Βάζουμε όλοι ΦΩΤΟ προφίλ τον αγαπημένο μας ήρωα" και συγκέντρωσε ήδη πάνω από 40.000 φίλουσ μέσα σε μία ημέρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της σελίδας, οι φωτογραφίες των καρτούν έχει να κάνει μόνο με την επέτειο της Σύμβασης και με τίποτα άλλο.

Όλοι λοιπόν βρήκαν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα-ή αρκετοί χάρηκαν με την αφορμή- στο να «ξεθάψουν» τους παλιούς δισδιάστατους ήρωές τους, σε ένα παιχνίδι μνήμης και μεταμόρφωσης, κάτι σαν «Απόκριες» του Facebook.

«Από τις 15 ως τις 20 Νοεμβρίου ας αλλάξουμε όλοι τις profile pictures μας με φωτογραφίες παιδικών μας ηρώων, για να μην υπάρχουν για λίγο καιρό ανθρώπινα πρόσωπα στο Facebook» αναγράφουν πολλά status updates των φίλων μας αυτή την εβδομάδα. Αφορμή ζητούσαμε κι εμείς, για να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο, τότε που ξυπνούσαμε τα Σαββατοκύριακα νωρίς για να μην χάσουμε τους Flintstones και τους Power Rangers. Αυτή την στιγμή, προσωπικά, έχω την ευχαρίστηση να μπορώ να μιλήσω online στο chat του Facebook με τον Μπάτμαν, την Μάτζικα ντε Σπελ, τον Δρακουμέλ, την Άριελ, τον Φάντομ Ντακ και τον Αλλαντίν. Σουρεαλιστικό, κι όμως, άκρως διασκεδαστικό.

Επειδή, όμως, όσοι ακόμη δεν έχετε μπει στο παιχνίδι, χρειάζεται αρκετά καλή μνήμη για να ξετρυπώσετε από το χρονοντούλαπο τον cartoon ήρωα που σας αντιπροσωπεύει, το in2life σας ετοίμασε 30 προτάσεις για να διαλέξετε το καρτουνίστικο avatar σας, είτε πρόκειται για την γενιά που μεγάλωσε με τα comics του ’80, είτε για την γενιά που πρόλαβε τα 3D και εξελιγμένα παιδικά θεάματα. Θυμηθείτε, έχετε τρεις ημέρες ακόμη για να συμμετάσχετε στο «πάρτι», αλλά ποιος σας εμποδίζει να κρατήσετε για περισσότερες ημέρες στο προσκήνιο τους ήρωες της παιδικότητάς σας;

Η δικαίωση των ‘80s
Οι προτάσεις του in2life, αφήνουν στην άκρη τους ήρωες της Disney και όσους έρχονται πρώτοι στο μυαλό όλων, και ξεκινούν με εναλλακτικά πρόσωπα για την γενιά που μεγάλωσε με τις δοξασμένες σειρές της δεκαετίας του ’80, που οι σημερινοί έφηβοι αγνοούν εντελώς. Η ρετρό διάθεση επιβάλλεται αυτό το σαββατοκύριακο στο Facebook, και μαζί με τους 25 και άνω ξεκινάμε το ταξίδι στην πρώτη παιδική τηλεοπτική ζώνη.

Οι γυναίκες που περνούσαν ως μικρά κορίτσια τις ελεύθερες ώρες τους στην μικρή οθόνη, σίγουρα θα θυμούνται την Heidi (φωτό δίπλα) και την Candy Candy. Το αγοροκόριτσο με τις φακίδες στην μύτη, που σκαρφάλωνε στα δέντρα και έγινε από τις μεγάλες επιτυχίες της ΕΡΤ ταιριάζει για profile picture των άγριων θηλυκών με χρυσή, κατά βάθος, καρδιά.

Ο Φρου Φρου (πατήστε πάνω στο όνομα για να τον δείτε στην photo gallery) με τα κόκκινα μαλλιά και την τσιριχτή φωνή, που «χωνόταν» ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους βρίσκεται βαθιά στις μνήμες των «μεγάλων παιδιών». Το ίδιο και ο Sport Billy (φωτό κάτω αριστερά) που μπορούσε να βγάλει από την βαλίτσα του ο,τιδήποτε.

Ο Τάο Τάο συνεχίζει την παράδοση των εύηχων διπλών ονομάτων. Πρόκειται για το γλυκό panda που λίγοι θυμούνται αμυδρά από τις παιδικές τηλεθεάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Snorkies, τα πρώτα πλάσματα που έκαναν καριέρα από τον βυθό, με πρόσωπα που μοιάζουν περισσότερο με αναπνευστήρες προσαρμοσμένους σε φιάλες οξυγόνου. Οι Thundercats είναι η απόλυτη επιλογή για τα πιο «άγρια» παιδιά των ‘80s, ενώ ο Γούντυ ο Τρυποκάρυδος είναι μια ακόμη πιο καλτ μορφή, που σημάδεψε την γενιά του με το αστείο γέλιο του.

Το «Μικρό μου πόνυ» και τα «Care Bears» απευθύνονται στις πιο τρυφερές καρδιές του Facebook και σε κερδίζουν με την γλυκιά τους παρουσία. Ο Droopy, ο «κοιμήσης» σκύλος με την νυσταλέα μουράκλα και το ληθαργικό του λόγο, παίρνει επίσης μια θέση ανάμεσα στους εναλλακτικούς ήρωες-ζώα, που φέρονται σαν άνθρωποι. Η παράδοση των cool σκύλων είχε ήδη, άλλωστε, ξεκινήσει με τον Snoopy, από το 1950.

Γεύση από ‘90s
Οι 20αρηδες θα θυμούνται σίγουρα κάποιες από τις παιδικές σειρές που ακολουθούν, καθώς καθόρισαν την φαντασία των μαθητών, που ανυπομονούσαν να τελειώσει η σχολική εβδομάδα για να τις δουν. Ωστόσο, φροντίσαμε να εστιάσουμε, όχι μόνο στους προφανείς πρωταγωνιστές, αλλά και στους δευτερεύοντες χαρακτήρες, που κατά την γνώμη μας έχουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον.

Η Σταλίτσα (φωτό) είναι μία από αυτούς τους φοβερούς ήρωες. Κόρη της προϊστορικής οικογένειας Flintstone, η Σταλίτσα δεν αποχωριζόταν το κόκαλο από τα μαλλιά της και έπαιζε χαρούμενη με τον Μπαμ-Μπαμ, όσο ο Φρεντ και η Βίλμα κούρευαν το γκαζόν με ένα πτηνό-μηχανή και έβαζαν μπρος το αυτοκίνητό τους… με τα πόδια, φωνάζοντας «yabadabadoo».

Τα Στρουμφάκια αποτελούν διαχρονική αξία, που πέρασαν και από την δεκαετία του ’90 και έφτασαν ως τις μέρες μας. Η Στρουμφίτα, η μοναδική γυναίκα του χωριού και ο σατανικός Δρακουμέλ είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς. Ο Speedy Gonzales και το Beep-Beep της Warner Bros, που αποτελούσε το παντοτινό θήραμα του χαζού κογιότ ήταν επίσης από τους πιο ξύπνιους και αλέγκρους τύπους της δεκαετίας.

Η παρέα του Scooby Doo βασιζόταν σε έναν φοβιτσιάρη αλλά συμπαθή σκύλο στις τρομακτικές περιπέτειές της. Η σειρά είχε φανατικό κοινό και αν ανήκετε σε αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια φωτογραφία θα διαλέξετε για το προφίλ σας.

Η Sailor Moon με την manga αισθητική συγκινούσε τα κοριτσάκια, τα super cool Χελωνονιντζάκια συνέπαιρναν τα αγόρια, και ο Tom με τον Jerry και ο Winnie το αρκουδάκι καθήλωναν τις μικρότερες ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου. Ο alternative ήρωας που κέρδισε τα περισσότερα παιδικά γέλια εκείνης της εποχής, πάντως, είναι ο Timon από το «Lion King», που τραγουδούσε «Ακούνα Ματάτα» και έδινε νότες ζωντάνιας στην άγρια ζούγκλα.

Η γενιά του 2000
Για όσους ενηλικιώθηκαν μέσα στην τελευταία δεκαετία, υποψηφιότητα για μια θέση στο προφίλ τους κερδίζουν επάξια οι παρακάτω ήρωες:

Ο Bob ο Σφουγγαράκης συζητήθηκε όσο… λίγα σφουγγάρια τα τελευταία χρόνια, είτε για την επιτυχία του στους παιδικούς κύκλους, είτε για την σχέση του με τον αστερία φίλο του. Από τα animation αριστουργήματα της δεκαετίας, η Dory, το μπλε ψάρι με την αμνησία και την καλή καρδιά, που ερμήνευσε ανεπανάληπτα η Δήμητρα Παπαδοπούλου σίγουρα αξίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Facebook. Επίσης, ο Shrek με την παρέα του έγινε η εμπορικότερη συντροφιά όλων των εποχών και ο Ρατατούης, ο πρώτος αρουραίος-ήρωας, κατέρριψε το κλισέ του τρωκτικού ως «κακό ζώο».

Τελευταίας εσοδείας, η Eva από τον «Wall-e» της Pixar και ο Πέρρυ Πλατύποδας, το τηλεοπτικό κατοικίδιο, που στον ελεύθερο χρόνο του είναι μυστικός πράκτορας, έχουν κερδίσει τους –πολύ- νέους φίλους μας. Τέλος, δύο πρόσωπα αγγελικά, αλλά και σατανικά ταυτόχρονα, που απευθύνονται σε μεγάλα παιδιά, είναι η αγαπημένη Toothy από τα «Happy Tree Friends» και ο Stewie (φωτό) από το σατιρικό animation «Family Guy».

Ακόμη και σαν ένα επιπλέον facebook trend, είναι ωραίο να πιάνεις τον εαυτό σου να χαμογελά, βλέποντας να ξαναζωντανεύουν στο προφίλ του οι παιδικές του αναμνήσεις, σαν ένα κολλάζ από το αθώο παρελθόν. Φυσικά, οι επιλογές είναι απεριόριστες, γι’ αυτό περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις και τα σχόλιά σας, συνοδευμένα από τις πρωτότυπες photos σας.

Κάντε τον χώρο κάτω από το δημοσίευμα… cartoon party! Καλό Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v