To Hong Kong αντεπιτίθεται με… 3D πορνό

Η πρώτη IMAX 3D ερωτική ταινία βρίσκεται στα σκαριά της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Hong Kong, που αναμένει με τις τρισδιάστατες περιπτύξεις να επανέλθει στο προσκήνιο της εμπορικής επιτυχίας.
To Hong Kong αντεπιτίθεται με… 3D πορνό
“3D Sex & Zen: Extreme Ecstasy”… Αυτός είναι ο τίτλος του φιλμ που θα μείνει στην κινηματογραφική ιστορία ως η πρώτη 3D πορνό ταινία, φτιαγμένη στα πλατό του Hong Kong.

Ιθύνων νους είναι ο αγγλοθρεμμένος σκηνοθέτης Christopher Sun, ο οποίος μετά την επιτυχία του πρωτότυπου “Sex & Zen” στα ‘90s , είδε την παραδοσιακή πορνογραφική παραγωγή της μεγάλης κινέζικης πόλης να πλήττεται από την διακίνηση των δωρεάν porn videos μέσω του διαδικτύου. Αναζητώντας το κάτι που θα έδινε νέα ώθηση στην εμπορικότητα του ερωτικού κινηματογράφου, το βρήκε βλέποντας τα τελευταία χρόνια την επιτυχία των 3D ταινιών τελευταίας τεχνολογίας τύπου “Avatar”.

Το τρισδιάστατο σεξ αναμένεται να φέρει ξανά το «λάγνο» κοινό στις σκοτεινές αίθουσες. Ο Sun εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία του εγχειρήματός του, καθώς ήδη Ασία και Ευρώπη έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για διανομή της ταινίας, δίνοντας ελπίδες στο παρακμάζον πορνό σκηνικό.

Ο σκηνοθέτης ετοιμάζεται να φορέσει στην κυριολεξία τα γυαλιά στους θεατές, που θα παρακολουθήσουν ένα «ερωτικό δράμα εποχής», το οποίο θα ακολουθεί τις ερωτικές περιπέτειες ενός Δούκα της Κίνας, βασισμένες σε κλασικό κινέζικο ερωτικό ανάγνωσμα. «Οι ερωτικές σκηνές θα είναι μερικές φορές βίαιες και σκληρές, αλλά ο κεντρικός άξονας της ιστορίας είναι η αγάπη», εξηγεί ο Sun.

Το budget της ταινίας αγγίζει τα 3δις δολάρια, με τον Sun να δηλώνει πως η ποιότητα των εφέ και ο παράγοντας του εντυπωσιασμού πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών, καθώς ο θεατής που θα πληρώσει το αυξημένο εισιτήριο περιμένει κάτι το αξιοπρόσεκτο.

Πάντως, δεν είναι μόνο το Hong Kong που έχει στρέψει το «ερωτικό» ενδιαφέρον του στις τρεις διαστάσεις. Η εταιρία Hustler ανακοίνωσε πως ετοιμάζει 3D πορνό που θα παραπέμπει στους μπλε χαρακτήρες του “Avatar”, ενώ και ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης Tinto Brass εκδήλωσε την επιθυμία του να κινηματογραφήσει με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα τον «Καλιγούλα» του.

Φωτιά, με άλλα λόγια φαίνεται ότι έβαλε ο James Cameron στη σκηνοθετική φαντασία του «εναλλακτικού» κινηματογράφου. Προσεχώς λοιπόν, γυαλιά και πόθος μαζί στις σκοτεινές αίθουσες.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Πηγή: Reuters.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v