Αυστραλία: Σεξοτουρισμός stop!

Ποινικό αδίκημα θα θεωρείται πλέον ο σεξοτουρισμός με στόχο την σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Αυστραλίας.
Αυστραλία: Σεξοτουρισμός stop!
Δραστικά μέτρα κατά της παιδικής πορνείας σε χώρες του εξωτερικού προώθησε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, θεσπίζοντας νόμους οι οποίοι απαγορεύουν στους Αυστραλούς πολίτες και κατοίκους να έχουν οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα με παιδιά κάτω των 16 ετών, καθιστώντας επίσης παράνομη την λειτουργία των μεγάλων «ταξιδιωτικών» γραφείων που προγραμματίζουν τέτοιου είδους ταξίδια.

Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν φυλάκιση μέχρι και 25 χρόνια για τους κατηγορούμενους και έτυχαν θερμής υποδοχής από τις εγχώριες οργανώσεις κατά της παιδικής πορνείας. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους σεξοτουρίστες να διαπράξουν τέτοιου είδους αδικήματα μέσα στην χώρα», λέει η Hetty Johnston, μέλος οργάνωσης προστασίας των παιδιών απέναντι σε σεξουαλικές κακοποιήσεις και συμπληρώνει «Για αυτόν ακριβώς τον λόγο προγραμματίζουν ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού, όπου η παιδική πορνεία δεν αποτελεί αδίκημα».

Η Johnston θεωρεί άκρως ενθαρρυντικό σημάδι τα νέα μέτρα, πιστεύοντας ότι θα περιορίσουν αρκετά το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο σημειωτέον είναι αρκετά «δημοφιλές» στην χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία των οργανώσεων προστασίας ενάντια στην παιδική πορνεία, χιλιάδες Αυστραλοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο με προορισμό την Ασία, την Νότιο Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη για να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα κορίτσια, συνήθως με την συνδρομή κυκλωμάτων παιδικής πορνείας τα οποία δρουν ελεύθερα εκεί.

«Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει για να περιοριστούν αυτά τα «ταξίδια» και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», λέει η Johnston. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας από την πλευρά της, υποσχέθηκε ότι τα πολεμήσει την σεξουαλική εκμετάλλευση οπουδήποτε και αν αυτή λάβει χώρα, ενώ σκοπεύει να ξεκινήσει σύντομα και διαφημιστική καμπάνια για να ενημερώσει τους πολίτες πάνω στο φαινόμενο και να τους παροτρύνει να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα ή και μέσω Διαδικτύου.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μάλιστα, ένας 72χρονος συνελήφθη και απελάθηκε από την Πορτογαλία και θα δικαστεί στο Σύδνεϋ κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών την τελευταία δεκαετία.

Ν.Γ.
Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v