Της φυλακής τα σίδερα είναι για… τον Douglas

Πέντε χρόνια φυλάκισης ήταν η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για τον γιο του Michael Douglas, ο οποίος καταδικάστηκε για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών. Ο Cameron, που είχε συλληφθεί έναν χρόνο πριν, λέγεται πως είναι χρήστης από τα δεκατρία του.
Της φυλακής τα σίδερα είναι για… τον Douglas
Σε 5 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε χθες ο γιος του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Michael Douglas, λόγω σύλληψης για κατοχή ηρωίνης και εμπόριο μεγάλης ποσότητας μεθαμφεταμίνης και κοκαΐνης έξω από δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

Ο Cameron Douglas, τριάντα ενός ετών, είχε δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την σύλληψή του, έναν χρόνο πριν, στο μοντέρνο Gansevoort Hotel στο Μανχάταν.

Στο δικαστήριο, ο Douglas απολογήθηκε ενώπιον της οικογένειάς του για «αυτόν τον εφιάλτη που προκάλεσα ο ίδιος» και παραδέχτηκε τον σοβαρό εθισμό του στην ηρωίνη.

«Πιστεύω, κύριε Πρόεδρε, ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα αυτή την φορά», είπε ο Douglas στον Αμερικανό περιφερειακό δικαστή Richard Berman.

Ο πατέρας του, Michael Douglas, είχε ωστόσο αποστείλει γράμμα στον δικαστή ζητώντας επιείκεια. Σε αυτό έγραφε ότι ο Cameron πάλευε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά από τα δεκατρία του. «Γνωρίζω την πίεση που δέχεσαι προσπαθώντας να βρεις την δική σου ταυτότητα, όταν έχεις έναν διάσημο πατέρα», συνέχιζε στο γράμμα του ο Douglas, του οποίου πατέρας είναι ο, επίσης ηθοποιός, Kirk Douglas. «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να αντιληφθώ το μέγεθος αυτής της πίεσης, όταν έχεις πίσω σου δύο γενιές διασημοτήτων».

Σε άλλο γράμμα, η σύζυγος του Michael Douglas, ηθοποιός Catherine Zeta-Jones, έγραψε τα δικά της λόγια συμπαράστασης: «Ποτέ, όσο τον έχω ζήσει εγώ όλα αυτά τα χρόνια, δεν έδειξε ο Cameron σημάδια της ασθένειας που τον βασάνιζε απέναντι στα αδέρφια του, ούτε υπήρξε ποτέ προσβλητικός απέναντι σε εμάς ως οικογένειά του», έγραφε. Και συνέχιζε «Ο θετός γιος μου είναι ένας ευαίσθητος, ευγενικός, άξιος άνθρωπος».

Ο Michael Douglas υπήρξε εκεί, στην χθεσινή ακρόαση του δικαστηρίου, ενώ η Zeta Jones δεν ήταν εκεί.

Στα πέντε αυτά χρόνια φυλάκισης που επιβλήθηκαν στον Douglas υπολογίζεται και ο σχεδόν ένας χρόνος που έχει ήδη μείνει στην φυλακή. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις αρχές, ο ίδιος έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τους πράκτορες της αμερικανικής Διεύθυνσης Πάταξης Ναρκωτικών, η οποία διώκει αντίστοιχα περιστατικά.

Ε.Μ.
Πηγή:
Reuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v