«Οι υπέρβαροι ταξιδιώτες πρέπει να πληρώνουν περισσότερα»

Θα πρέπει οι αεροπορικές να χρεώνουν με επιπλέον φόρους τους υπέρβαρους επιβάτες; Ναι, σύμφωνα με το 76% όσων συμμετείχαν σε σχετική ψηφοφορία της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Skyscanner.
«Οι υπέρβαροι ταξιδιώτες πρέπει να πληρώνουν περισσότερα»
Σύμφωνα με έρευνα της γνωστής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Skyscanner, το 76% των ταξιδιωτών που συμμετείχαν υποστηρίζει πως οι αεροπορικές θα έπρεπε να χρεώνουν επιπλέον φόρο... παχυσαρκίας, στους υπέρβαρους επιβάτες. Είναι αξιοσημείωτο, πως μόνο το 22% από τα πεντακόσια πενήντα άτομα που έλαβαν μέρος είχαν την αντίθετη άποψη.

Η δημοσκόπηση έγινε με αφορμή τις έντονες συζητήσεις που προκλήθηκαν ύστερα από απόφαση της Air France να χρεώσει επιπλέον τους επιβάτες που δεν χωράνε σε μία θέση. Η συγκεκριμένη αεροπορική, από το 2005 παρέχει την δυνατότητα στους υπέρβαρους επιβάτες της να αγοράσουν εισιτήριο για δεύτερη θέση με 25 % έκπτωση. Σύμφωνα μάλιστα με τον συνιδρυτή του Skyscanner, ένας «φόρος παχυσαρκίας» θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις και είναι ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο ζήτημα.

«Από την μία, δεν είναι παράλογο οι αεροπορικές να χρεώνουν επιπλέον τους επιβάτες αν αυτοί καταλαμβάνουν παραπάνω από μία θέση. Από την άλλη, πολλοί θα υποστηρίξουν πως είναι υποχρέωση των εταιρειών να προσαρμόσουν το μέγεθος των καθισμάτων ώστε να χωράνε όλοι οι σωματότυποι επιβατών», λέει.

Στις ΗΠΑ, η Southwest Airlines και η United Airlines, αναγκάζουν τους υπέρβαρους ταξιδιώτες να αγοράσουν δεύτερη θέση, πολιτική που προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών επιβατών. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά από την άλλη πλευρά, αποφάνθηκε ότι παχύσαρκα ή ανάπηρα άτομα που ταξιδεύουν με αεροπλάνο δεν υποχρεούνται να κρατήσουν και δεύτερη θέση.

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v