Δολοφονία μέσω...Twitter

Η αστυνομία στις ΗΠΑ διεξάγει έρευνες για την δολοφονία του 22χρονου Kwame Dancy, η οποία όπως όλα δείχνουν προήλθε ύστερα από την ανταλλαγή υβριστικών μηνυμάτων στο Twitter μεταξύ του θύματος και του δράστη -επίσης 22χρονου- Jameg Blake.
Δολοφονία μέσω...Twitter
Μία δολοφονία νεαρού στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό άλλες συνθήκες θα είχε ελάχιστο ενδιαφέρον για τον κόσμο των social networks. Όχι όμως η συγκεκριμένη. Οι έρευνες για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 22χρονου από καραμπίνα την περασμένη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, έκαναν τους αστυνομικούς να αναζητήσουν τον δράστη στο... Twitter.

Σύμφωνα με ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης, ο φόνος προήλθε ύστερα από διένεξη των δύο φίλων στην ιστοσελίδα και είναι η πρώτη φορά που σχόλια σε social network χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία σε δική για φόνο. Οι εισαγγελείς μάλιστα, πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα posts ώστε να δείξουν την εχθρική σχέση μεταξύ των δύο ανδρών.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Blake και ο Dancy αντάλλασαν για αρκετές εβδομάδες υβριστικά σχόλια μέσω των λογαριασμών τους στο Twitter, ενώ μάλιστα έμεναν και στην ίδια πολυκατοικία. Ο τσακωμός τους προήλθε πιθανότατα από ερωτικό ανταγωνισμό για μια κοπέλα, ενώ τα υβριστικά σχόλια «ακολουθούσαν» και πολλοί φίλοι τους στο Twitter, σχολιάζοντας και αυτοί. 

O Dancy βρέθηκε τραυματισμένος θανάσιμα στον λαιμό με κυνηγητική καραμπίνα λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, ενώ λίγες ώρες πριν είχε λάβει μήνυμα από τον δράστη που του συνιστούσε να προσέχει τις κινήσεις του. Το φονικό όπλο βρέθηκε αργότερα πεταμένο στο Central Park μαζί με έναν άδειο κάλυκα. Δύο ημέρες μετά την δολοφονία του Dancy, ο Blake του έγραψε στο Twitter “R.I.P. Kwame”.

Η μητέρα του θύματος, Madeline Smith, εξεπλάγη όταν έμαθε ότι τα σχόλια στο Twitter εξετάζονται ως αποδειχτικά στοιχεία για τον φόνο του γιού της. «Δεν είναι αυτός λόγος για να σκοτώσεις κάποιον» είπε και υποστήριξε ότι ο τα δύο παιδιά ήταν φίλοι από μικρή ηλικία. «Ήταν πολύ καλοί φίλοι και αυτό είναι που με στεναχωρεί περισσότερο», δήλωσε και συνεχίζει « Προφανώς δεν τον ήξερα όσο νόμιζα (τον δράστη). Απλά θέλω να τον ρωτήσω ‘Γιατί; Πως μπόρεσες να το κάνεις αυτό;»

Ο Blake είναι κατηγορούμενος για φόνο πρώτου βαθμού.

Πηγή: Sun
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v