Danielle Chiesi: H “femme fatale” της Wall Street

Με όπλο τα γυναικεία της «προσόντα», η σαραντα τετράχρονη Danielle Chiesi αποσπούσε οικονομικές πληροφορίες από hedge funders μεγάλων εταιρειών, για να τις πουλήσει έπειτα σε άλλους hedge funders, συμπεριλαμβανομένου και του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Galleon Group, Raj Rajaratnam.
Danielle Chiesi: H “femme fatale” της Wall Street
Μία περίπτωση σύγχρονης "ροζ" κατασκοπείας, ήρθε πρόσφατα στο φως. Η τελευταία δεκαετία δεν πέρασε και άσχημα για την - σαράντα τετράχρονη πλέον - πρώην μοντέλα Daniel Chesi. Με τακτική που φέρνει λίγο σε... σενάριο του Χόλυγουντ, η γοητευτική αναλύτρια της New Castle Funds, κατάφερνε πάντα να παίρνει αυτό που ήθελε από τους διαχειριστές hedge funds: πληροφορίες τις οποίες στην συνέχεια πουλούσε σε άλλους διαχειριστές hedge funds. Σύμφωνα με το FBI, η γαλανομάτα Chiesi το έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο, συλλέγοντας με χαρακτηριστική άνεση απόρρητες πληροφορίες από μεγάλα στελέχη κυρίως εταιρειών τεχνολογίας.

Ένα από τα τεχνάσματά της, σύμφωνα με το Bloomberg, ήταν να πηγαίνει σε μπαράκια όπου σύχναζαν και να τους αποσπά πληροφορίες χορεύοντας μαζί τους. Στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα μάλιστα, εμφανιζόταν στην δουλειά με εφαρμοστά κόκκινα φορέματα και... δικτυωτό καλσόν. Η ίδια μάλιστα, περηφανευόταν για τις «επαφές» της με μεγάλα στελέχη δημοσίως, χωρίς να ανησυχεί για κάτι. «Με εκπλήσσει το γεγονός ότι καλλιεργημένοι, πλούσιοι και πετυχημένοι επαγγελματίες την ‘πάτησαν’ έτσι», δήλωσε στο Bloomberg η Deborah Stapleton, υπεύθυνη επενδύσεων.

Η συνεργασία της με τον Rajaratnam, είχε ξεκινήσει ήδη πριν από πέντε χρόνια, όταν παρατηρούσαν μαζί τις ανοδικές τάσεις της αγοράς. Σήμερα, η Chesi, είναι μία εκ των δύο γυναικών που κατηγορούνται για την υπόθεση Galleon – το μεγαλύτερο σκάνδαλο ανταλλαγής πληροφοριών από την φυλάκιση του Ivan Boesky το 1980.

Σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν έξω από τα γραφεία του FBI στο Μανχάταν η, κατηγορούμενη πλέον, Chiesi δείχνει εμφανώς καταπονημένη. Τα μαλλιά της είναι κομμένα κοντά και η ένδυσή της δεν θυμίζει σε τίποτα την πάλαι πότε «γυναικάρα με τα κόκκινα». Οι κατήγοροι ζήτησαν από τον δικαστή της υπόθεσης να υποβληθεί σε έλεγχο για ναρκωτικές ουσίες, αλλά και να ακολουθήσει ειδική θεραπεία, ως προϋπόθεση για την εγγύηση, ενώ ο δικηγόρος της λέει ότι η Chiesi θα δηλώσει αθώα.

Πηγή: Bloomberg



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v