"Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά..." τις επιστήμες και τους ανθρώπους τους

Έναν κύκλο απογευματινών διαλέξεων που θα καλύψουν πολλά και διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος εγκαινιάζει ο Ελληνικός Κόσμος. Στις 18 Νοεμβρίου η Α. Τριχοπούλου εξηγεί την αξία της ελληνικής μεσογειακής διατροφής, ενώ στις 2/12 ο Γ. Πανούσης μιλά για τη νεανική παραβατικότητα.
Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά... τις επιστήμες και τους ανθρώπους τους
Με τίτλο «Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά...», το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» εγκαινιάζει έναν κύκλο απογευματινών διαλέξεων που αναμένεται να γίνουν θεσμός τα απογεύματα της Τετάρτης. Με καταξιωμένους ομιλητές από διαφορετικούς τομείς, o «Ελληνικός Κόσμος» (www.hellenic-cosmos.gr) ανοίγει τις πόρτες στο κοινό για μια σειρά διαλέξεων που θα καλύψουν πολλά και διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος.

Οι απογευματινές διαλέξεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα, κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 18:30 στο καφέ του αίθριου χώρου. Η ομιλία των προσκεκλημένων θα διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά και στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, για περίπου μιάμιση ώρα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και, όπως πάντα, διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Η σειρά των διαλέξεων ξεκινά την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 με προσκεκλημένη την κα Αντωνία Τριχοπούλου, Καθηγήτρια Διατροφής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της διάλεξης είναι η «Παραδοσιακή Ελληνική Μεσογειακή διατροφή» και η αξία της για την υγεία και την ευεξία.

Ο κύκλος των διαλέξεων θα συνεχιστεί στις 2 Δεκεμβρίου, με τον Καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιάννη Πανούση, που θα μιλήσει για τη «Νεανική Παραβατικότητα» ενώ στις 13 Ιανουαρίου 2010 ο «Ελληνικός Κόσμος» θα συναντήσει τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Ζορμπά, για μια συζήτηση με θέμα «Η Δίκη των Έξι: Μία Δίκη, Μία Εποχή – 1922».

Μέσα από το νέο αυτό κύκλο διαλέξεων, ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει στόχο να δώσει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα αφενός να εμβαθύνουν πάνω σε μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα με γνωστούς και καταξιωμένους ομιλητές και αφετέρου να συμμετέχουν οι ίδιοι σε διάλογο και ζωντανή συζήτηση, όπου θα αναλύονται όλες οι επιμέρους προεκτάσεις των θεμάτων και θα επιλύονται τυχόν απορίες.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212 2540350

Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»
Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έχει κλείσει 11 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v