Ρώσικη ρουλέτα στους δρόμους της Σόφιας

Συμμορίες οδηγών στην βουλγαρική πρωτεύουσα αψηφούν τον θάνατο και στοιχηματίζουν την ζωή τους για 5.000€, περνώντας κόκκινα φανάρια με ταχύτητες που αγγίζουν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Το νέο «παιχνίδι» ονομάζεται Ρώσικη Ρουλέτα Δρόμου.
Ρώσικη ρουλέτα στους δρόμους της Σόφιας
Η αστυνομία της Βουλγαρίας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για να εντοπίσει τις συμμορίες που μετατρέπουν κάθε βράδυ τους δρόμους της Σόφιας σε αγωνιστικές πίστες για το –διεστραμμένο- παιχνίδι τους. Μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί ήδη πέντε άτομα και έχουν τραυματιστεί δεκάδες ακόμα, από την μέρα που η Ρώσικη Ρουλέτα Δρόμου ξεκίνησε στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με τους κανόνες, οι συμμετέχοντες πρέπει να οδηγούν σε πολύ ψηλές ταχύτητες, να περνάνε κόκκινους σηματοδότες και να μην χρησιμοποιούν τα φρένα τους. Οι πενήντα περίπου οδηγοί, ηλικίας 20 χρονών, συγκεντρώνονται τα μεσάνυχτα σε καθορισμένα σημεία στο βόρειο τμήμα της πόλης και από εκεί ξεκινούν τις «διαδρομές» τους, αψηφώντας τον θάνατο.

Ενώ ορισμένοι κρατάνε τσίλιες, οι υπόλοιποι αποφασίζουν σχετικά με την διαδρομή που θα ακολουθήσουν και ειδοποιούν και τα άλλα μέλη της συμμορίας μέσω μηνυμάτων. Για να κερδίσει κάποιος σε αυτήν την παραλλαγμένη ρώσικη ρουλέτα, πρέπει να περάσει κόκκινα φανάρια με ψηλή ταχύτητα και να μην συγκρουστεί με άλλο όχημα ή πεζό ή να βγει εκτός δρόμου. Αν χτυπήσει κάποιο αντικείμενο, τότε αυτομάτως χάνει και το στοίχημα. Οι θεατές μπορούν και αυτοί να συμμετάσχουν στοιχηματίζοντας για το αποτέλεσμα της κούρσας.

Σε μια παραλλαγή του παιχνιδιού, οι οδηγοί προσεγγίζουν κυκλικούς κόμβους με μεγάλες ταχύτητες και μπαίνουν στην αντίθετη λωρίδα. Οι αντίπαλοι διαγωνίζονται επίσης και κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου της πόλης, κλείνοντας αρκετές φορές τον δρόμο σε άλλα αυτοκίνητα για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Ο Rumen Georgiev, οδηγός ταξί, λέει ότι πλέον φοβάται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της πόλης όταν νυχτώνει. «Σταματάω, όπως και κάθε οδηγός στην πόλη, πάντα στο πράσινο φανάρι, έτσι ώστε να σιγουρευτώ πως δεν έρχεται κανείς από την άλλη πλευρά», λέει. «Αναγκαστικά ζητάω συγγνώμη στους πελάτες μου για την αργή κούρσα, αλλά είναι πραγματική ζούγκλα εκεί έξω!».

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v