Η αγάπη... αιώνες δεν κοιτά

Τα 95 χρόνια αγγίζει η ηλικιακή διαφορά ενός αν μη τι άλλο πρωτότυπου ζευγαριού που παντρεύτηκε στη Σομαλία. Ο γαμπρός, 112 ετών και πατέρας 18 παιδιών, ελπίζει να αποκτήσει κι άλλα με την 17χρονη σύζυγό του.
Η αγάπη... αιώνες δεν κοιτά
Εκατοντάδες άνθρωποι παρευρέθησαν, σύμφωνα με το BBC, στο γάμο του Ahmed Muhamed Dore και της Safia Abdulleh στην πόλη Guriceel της Κεντρικής Σομαλίας. Τι το ιδιαίτερο είχε αυτός ο γάμος; Η ηλικιακή διαφορά του ζευγαριού σχεδόν άγγιζε τα… 100 χρόνια.

Ο 112 ετών Ahmed Muhamed Dore, που έχει ήδη 18 παιδιά από τις πέντε γυναίκες του, επιθυμεί να αποκτήσει κι άλλα με τη νέα, 17χρονη σύζυγό του. «Σήμερα ο Θεός με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου» δήλωσε μετά το γάμο.

Η οικογένεια της νύφης είπε ότι η ίδια είναι «ευτυχισμένη με τον νέο της σύζυγο».

Σύμφωνα με τον κ. Dore, η νεαρή σύζυγός του –που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δισέγγονή του– καταγόταν από το ίδιο χωριό της Σομαλίας, ενώ ο ίδιος περίμενε να μεγαλώσει για να της κάνει πρόταση.

«Δεν την πίεσα, αλλά χρησιμοποίησα την εμπειρία μου για να την πείσω για την αγάπη μου. Κι έπειτα συμφωνήσαμε να παντρευτούμε» δήλωσε.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς της Σομαλίας, δεν έχει ξαναγίνει γάμος με τέτοια αξιοσημείωτη διαφορά ηλικίας εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v