Σεξουαλικές δυσλειτουργίες: Όσα δεν ξέρετε

Οι σεξουαλικές καταστάσεις που βιώνουμε δεν είναι πάντα υγιείς. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παθήσεων -ψυχολογικών και σωματικών-που μπορούν να μετατρέψουν την σεξουαλική μας ζωή σε πραγματικό εφιάλτη. Μάθετε για τις πέντε πιο... ενδιαφέρουσες.
Σεξουαλικές δυσλειτουργίες: Όσα δεν ξέρετε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Θα θυμάστε την Γκλεν Γκλόουζ από την Ολέθρια σχέση ή την Κριστίνα Ρίτσι από το πρόσφατο Black Snake Moan. Οι περιπτώσεις τους αποτελούσαν κλασσικά -κινηματογραφικά- παραδείγματα του πόσο πολύ μπορεί να μεταλλαχτεί η κατά τα άλλα υγιής σεξουαλική επιθυμία σε διεστραμμένη εμμονή που χρήζει ιατρικής παρακολούθησης. Η τέχνη όμως αντιγράφει την ζωή (ή μήπως το αντίθετο;) και παραδείγματα παρόμοιων σεξουαλικών εμμονών και ψυχολογικών παθήσεων εμφανίζονται κατά κόρον τόσο στον γυναικείο όσο και στον ανδρικό πληθυσμό. Αν οι λέξεις Νυμφομανία και Σεξόμνια σας εξιτάρουν το ενδιαφέρον και την φαντασία και ο Πριαπισμός θεωρείτε πως είναι για εσάς ένα άπιαστο όνειρο, τότε μάλλον θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ'όσο ακούγονται.

Πριαπισμός

Πήρε το όνομά της από τον θεό Πρίαπο που ήταν ο θεός της γονιμότητας και των γεννητικών οργάνων, οπότε μπορείτε να καταλάβετε στο περίπου περί τίνος πρόκειται. Ο πριαπισμός είναι μια πάθηση που εκδηλώνεται με παρατεταμένη και μη υποχωρούσα στύση. Μέχρι εδώ όλα καλά και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι οι περισσότεροι από εσάς ήδη σκέφτεστε πώς μπορείτε να "αποκτήσετε" αυτήν την πάθηση. Τα προβλήματα στύσης στον ανδρικό πληθυσμό είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο στην σύγχρονη εποχή και μία τέτοια "φυσική" αντιμετώπιση θα ήταν ο,τι καλύτερο γι'αυτούς. Λάθος. Ο πριαπισμός συνοδεύεται τις περισσότερες φορές από ενοχλήσεις στο πεός οι οποίες είναι αρκετά επώδυνες. Η νόσος παρατηρείται συνήθως σε άτομα τα οποία πάσχουν από δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία, βλάβες του νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα ή αρτηριοφλεβώδη επικοινωνία. Χαρακτηριστικό της είναι ότι ακόμα και μετά την εκσπερμάτωση, το πέος παραμένει σε στύση μιας και η συσσώρευση αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Αυτό όμως, έχει και αρνητικά αποτελέσματα: Το συσσωρευμένο αίμα μπορεί να δημιουργήσει θρομβώσεις, ακόμα και γάγγραινα, ενώ σε άτομα με πριαπισμό είναι πολύ πιθανό μετά από μερικά χρόνια να σταματήσουν εντελώς να έχουν στύση. Ο πριαπισμός αντιμετωπίζεται συνήθως με αφαίρεση αίματος από το πέος με βελόνα (άουτς!), καθώς και με ενέσεις φενυλεφρίνης, ενός αποσυμφορητικού που αυξάνει την πίεση του αίματος. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν υποχωρήσει η στύση, ο ασθενής δεν έχει άλλη λύση παρά την χειρουργική επέμβαση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτός εδώ ο κύριος από το Περού, που είχε συνεχόμενη στύση για οχτώ μέρες!

Υπερσεξουαλικότητα ή Νυμφομανία

Ευρέως διαδεδομένη με την δεύτερη ονομασία της, η Υπερσεξουαλικότητα συνδέεται με την παθολογική εκείνη κατάσταση μίας γυναίκας κατά την οποία θέλει συνεχώς να κάνει σεξ, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις αρνητικές επιπτώσεις και χωρίς να ικανοποιείται ποτέ. Η "πάθηση" αυτή έχει να κάνει με την υπερβολική αύξηση της λίμπιντο στις γυναίκες και όπως σίγουρα θα γνωρίζετε αποτελεί την νούμερο ένα φαντασίωση για τους άντρες. Και ποιος δεν θα ήθελε στο πλάϊ του μια γυναίκα που θα ήταν 24 ώρες την μέρα διαθέσιμη για αχαλίνωτο σεξ όλη την βδομάδα (Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς χαμογελάτε μέχρι τα αυτιά τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές!). Τα πράγματα δεν είναι όμως ακριβώς έτσι, οπότε ξεχάστε ό,τι έχετε δει μέχρι τώρα σε αισθησιακές ταινίες ή έχετε ακούσει από φίλους και γνωστούς. Γυναίκες που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο έχουν την τάση να συνευρίσκονται με όποιον βρουν μπροστά τους, ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν σταματάνε με τίποτα. Εν ολίγοις, μην περιμένετε να έχετε την "αποκλειστικότητα" σε μία τέτοια περίπτωση. Το πιο πιθανό είναι, όταν ξεμπερδέψει μαζί σας να συνεχίσει με την υπόλοιπη γειτονιά! Αν εύχεστε λοιπόν, η γυναίκα σας να ήταν νυμφομανής, τότε ίσως πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην περίπτωση της Heather Howland και να συμπάσχετε με τον σύζυγό της...


Σεξόμνια

Σίγουρα θα έχετε καταλάβει περι τίνος πρόκειται. Μοιάζει αρκετά με την υπνοβασία, μόνο που αντί να σηκωθείτε από το κρεββάτι το βράδυ και να πάτε στην κουζίνα να φάτε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κάνετε σεξ με τον πρώτο άνθρωπο που θα βρεθεί κοντά σας. Η σεξόμνια παρατηρείται σε περιπτώσεις ξυπνήματος από βαθύ ύπνο, κατά τις οποίες το άτομο μπορεί και κινείται χωρίς να το καταλαβαίνει. Οι λειτουργίες του μυαλού του που έχουν να κάνουν με την ορθή κρίση και την λογική δεν δουλεύουν, ενώ υπερισχύουντα "πρωτόγονα" ένστικτα όπως το φαγητό και το σεξ. Αν το δείτε από την θετική του πλευρά δεν φαίνεται και τόσο άσχημο. Έχετε την δυνατότητα να ικανοποιήσετε τον/την συντροφό σας, χωρίς να χάσετε τον πολύτιμο ύπνο σας και παράλληλα να φτιάξετε και επιδερμίδα. Καλό ε; Τώρα σκεφτείτε ότι πρώτον, δεν θα θυμάστε τίποτα από την συνεύρεση και δεύτερον, πιθανότατα το άτομο με το οποίο κάνατε σεξ ενώ κοιμόσασταν να μην ήταν ακριβώς αυτό που θα θέλατε. Πολλές είναι οι περιπτώσεις ασθενών που ξύπνησαν δίπλα σε κυρίες πολύ μεγαλύτερης ηλικίας ή ακόμα χειρότερα έκαναν σεξ με κάποιον/α εντελώς άγνωστο/η με δυσάρεστες επιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Jan Luedecke, που βρέθηκε να κατηγορείται για τον βιασμό μιας κοπέλας. Το δικαστήριο τον αθώωσε αφού έγινε γνωστό ότι έπασχε από παθολογική σεξόμνια.

Παραφιλία

Σίγουρα ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του σεξουαλικές φαντασιώσεις. Αν και δεν είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό, προσφέρει ένταση και πάθος στην σεξουαλική μας ζωή και ενίοτε την ανανεώνει κιόλας. Δυστυχώς όμως ο όρος παραφιλία δεν περιορίζεται μόνο στις σεξουαλικές φαντασιώσεις. Περιλαμβάνει μια μεγάλη "γκάμα" σεξουαλικών διαστροφών που δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να αποκτήσετε. Ας αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές από αυτές: κτηνοβασία, παιδοφιλία, μαζοχισμός, επιδειξιμανία, κοπρολαγνία και ένα σωρό ακόμα. Άτομα που "πάσχουν" από αυτό το σύνδρομο, δεν έχουν κανένα απολύτως όριο και παραδίδονται χωρίς κανόνες στα διεστραμμένα σεξουαλικά τους ένστικτα. Η παραφιλία μπορεί να συνδέεται με σχετικά άκακες εμμονές που ενίοτε προκαλούν και γέλιο, όπως π.χ η δενδροφιλία (σεξουαλική διέγερση... με δέντρα), αλλά και με σοβαρές ψυχοσεξουαλικές παθήσεις όπως η εμετοφιλία (δεν το αναλύουμε περισσότερο, όλοι το καταλάβατε).



Σύνδρομο PSAS

Πως θα σας φαινόταν αν είχατε περίπου 100 οργασμούς την μέρα, χωρίς καν να έχετε σεξουαλικές επαφές; Φοβερό; Ξανασκεφτείτε το. Το σύνδρομο PSAS είναι από τα πιο σπάνια νοσήματα στον κόσμο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που το προκαλεί. Εμφανίζεται στις γυναίκες και προκαλεί αλλεπάλληλους οργασμούς με το… παραμικρό. Πχ. Σκέφτεστε τι μαγειρέψατε χθες; Οργασμός. Σκέφτεστε τον προϊστάμενό σας; Οργασμός. Βάλατε άσπρες κάλτσες σήμερα; Οργασμός. Τώρα δεν φαίνεται και τόσο καλό ε; Σκεφτείτε λοιπόν, κάθε στιγμή της ζωής σας να ήταν σαν την σκηνή της Μέγκ Ράιαν στο «Όταν ο Χάρυ γνώρισε την Σάλλυ».  Κουραστικό από ένα σημείο και μετά. Το «Σύνδρομο Μόνιμης Σεξουαλικής Διέγερσης» (Permanent Sexual Arousal Syndrome), αυξάνει την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα της γυναίκας, προκαλώντας έτσι απανωτούς οργασμούς. Το όνειρο κάθε γυναίκας με λίγα λόγια, στην απόλυτη υπερβολή του!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v