Καινούργια στέγη για τον "Slumdog Millionaire"

Δύο μήνες αφού γκρεμίστηκε η παράγκα του από τις Αρχές της Βομβάης, ο πιτσιρικάς του Slumdog Millionaire βρήκε επιτέλους καινούργιο σπίτι στην γειτονιά Santa Cruz, έπειτα από παρέμβαση των δημιουργών της ταινίας.
Καινούργια στέγη για τον Slumdog Millionaire
Τελικά η Τέχνη όντως μιμείτα την ζωή. Τρανό παράδειγμα η προ δύο μηνών βίαιη απομάκρυνση του πρωταγωνιστή του οσκαρικού Slumdog Millionaire και της οικογένειάς του από την παράγκα όπου ζούσαν και η κατεδάφιση αυτής. Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βομβάης, η παράγκα αυτή μαζί με τις υπόλοιπες ήταν παράνομα χτισμένη και ο χώρος ανήκε στην κυβέρνηση. "Είμαστε άστεγοι και δεν έχουν πουθενά να πάμε", είχε δηλώσει τότε ο μικρός Azharuddin με την μητέρα του να υποστηρίζει πως δεν τους είχε ειδοποιήσει κανείς. Η έφοδος έγινε ενώ η οικογένεια κοιμόταν. Τούς ξύπνησαν απότομα και τους απομάκρυναν από το σπίτι. Έπειτα το γκρέμισαν μαζί με άλλα καταλύματα της περιοχής Μπάντρα.



΄Υστερα λοιπόν, από πολλές πιέσεις και επικριτικά δημοσιεύματα από χιλιάδες εφημερίδες φανς και φιλανθρωπικές οργανώσεις, οι παραγωγοί της ταινίας πείστηκαν και αγόρασαν εν τέλει στον μικρό πρωταγωνιστή και την οικογένειά του το διαμέρισμα που τόσο χρειαζόταν. Η εταιρεία παραγωγής μάλιστα, ψάχνει να βρει και ένα δεύτερο σπίτι για να μείνει η επίσης άστεγη συμπρωταγωνίστρια του μικρού Azharuddin, η οποία έμενε στην ίδια περιοχή που έγιναν οι κατεδαφίσεις.

"Μου αρέσει πολύ εδώ, αλλά θα μου λείψουν οι φίλοι μου", δήλωσε ο μικρός στους Reuters ενώ η μητέρα του είπε: "Ζούσαμε στους δρόμους για πολλά χρόνια. Ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα είχαμε επιτέλους μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας".

Η ταινία Slumdog Millionaire κέρδισε οχτώ Όσκαρ τον Φεβρουάριο και έκανε εισπράξεις παραπάνω από 200 εκατομμ. δολάρια παγκοσμίως. Η εταιρεία Jay Ho Trust αγόρασε το διαμέρισμα εκ μέρους του Azharuddin και η κατοικία θα γίνει δικιά του όταν κλείσει τα 18.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v