Point knives: Μαχαίρια κατά του… μαχαιρώματος

Θυμάστε την σκηνή από ταινίες τρόμου που η νοικοκυρά αρπάζει το κουζινομάχαιρο για να σκοτώσει τον κλέφτη; Ξεχάστε την. Σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα λεγόμενα point knives που υπόσχονται να μειώσουν δραματικά τα κατ'οίκον ατυχήματα.
Point knives: Μαχαίρια κατά του… μαχαιρώματος
Με τους νόμους κατά της οπλοκατοχής να γίνονται όλο και πιο αυστηροί, και τα κουζινομάχαιρα να πρωταγωνιστούν σε πολλές ταινίες τρόμου ως «όργανο του εγκλήματος», η δημιουργία του πρώτου ‘μαχαιριού κατά του μαχαιρώματος’, με σκοπό να κάνει μεν την δουλειά του ως κοπτικό εργαλείο στην κουζίνα αλλά και να είναι εντελώς αναποτελεσματικό ως όπλο, ήταν θέμα χρόνου.

Το εν λόγω μαχαίρι, το οποίο πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στην Μεγάλη Βρετανία, έχει στρογγυλεμένη «μύτη» και έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να τρυπήσει ή να σχίσει ύφασμα, ή δέρμα, και να προκαλέσει ατύχημα. Εφευρέτης του ο βιομηχανικός σχεδιαστής John Cornock, εμπνεύστηκε από ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο γιατροί τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης των παραδοσιακών μαχαιριών.

Ο κύριος Cornock, 42 ετών από το Swindon της Μεγάλης Βρετανίας, είπε ότι το μαχαίρι θα μπορεί να κόβει λαχανικά, αλλά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ως φονικό όπλο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο θανατηφόρων ατυχημάτων. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν πρόκειται ποτέ να είναι ένα εντελώς ασφαλές μαχαίρι, αλλά η ιδέα είναι να μην μπορεί να αποβεί μοιραίο. Κανείς δεν θα μπορεί να αρπάξει ένα από το συρτάρι της κουζίνας και να σκοτώσει κάποιον».

Το μαχαίρι πρόκειται να πωλείται για περίπου 40 με 50 λίρες (45 με 60 ευρώ), ενώ μετά από έλεγχο του Home Office’s Design and Technology Alliance -έναν οργανισμό που ερευνά οικιακά προϊόντα με σκοπό την αποτροπή εγκλημάτων- κρίθηκε άκρως ικανοποιητικό ως εργαλείο για την κουζίνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα Point Knives θα βρείτε εδώ, ενώ αν θέλετε να τα αγοράσετε θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο που θα διατίθενται ευρέως στους εμπόρους.

Ε.Μ.
Πηγή: Timesonline.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v