Προϊστορική ανακάλυψη στην Σερβία

Σκελετοί μαμούθ δεν ανακαλύπτονται κάθε μέρα, πόσο μάλλον όταν είναι ηλικίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου χρονών. Η Σερβία μπορεί από χθες να περηφανεύεται για το αρχαιολογικό εύρημα που εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή Κόστολατς.
Προϊστορική ανακάλυψη στην Σερβία
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο σκελετός που βρέθηκε στο Αρχαιολογικό Πάρκο Viminacium είναι ηλικίας ενός εκατομμυρίου χρονών. Ο Ζόραν Μάρκοβιτς, διευθυντής του δήλωσε πως ο σκελετός είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένος, με ελάχιστες καταστροφές στο κρανίο. Ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το μαμούθ πρέπει να ήταν τουλάχιστον 4 μέτρα ψηλό και ζύγιζε μέχρι και δέκα τόνους! Πιθανότατα το αρχαίο ζώο να πέθανε κοντά στον Δούναβη, στον δρόμο του από την Βόρεια Αφρική προς την Νότια Ευρώπη

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η Σερβία έχει... παράδοση στα αρχαιολογικά ευρήματα τέτοιου είδους. Το 1996, είχε βρεθεί ο σκελετός ενός ακόμα μαμούθ κοντά στην βόρεια πόλη Κικίντα. Το μαμούθ απέκτησε συμβολική σημασία και παρατσούκλι (Κίκα), ενώ σύντομα έγινε τουριστικό αξιοθέατο. Αυτόν τον Σεπτέμβριο οι τοπικές αρχές θα διοργανώσουν και ένα φεστιβάλ εν ονόματι "Mammoth Fest" για να γιορτάσουν τα δωδέκατα γενέθλια της Κίκα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την... προσωπική ιστοσελίδα του μαμούθ εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v