Ελληνικά σήριαλ: Τι θα βλέπουμε φέτος τον χειμώνα;

Δράμα, κωμωδία, έρωτα, μυστήριο... Απ'όλα έχει ο φετινός μπαξές της prime time τηλεοπτικής ζώνης και έτσι, αφού χρόνο για να τα δούμε όλα δεν έχουμε, επιλέξαμε για εσάς τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά σήριαλ. Δείτε τα trailer και μάθετε τα παρασκήνια.
Ελληνικά σήριαλ: Τι θα βλέπουμε φέτος τον χειμώνα;
Η αλήθεια είναι πως λίγοι έχουμε αρκετό χρόνο για να παρακολουθούμε συστηματικά τηλεόραση. Πόσο, μάλλον, να παραμείνουμε πιστοί σε κάποιο σήριαλ και να μην χάνουμε επεισόδιο για επεισόδιο. Κάθε σεζόν, ωστόσο, είτε επειδή το ωράριό μας είναι τέτοιο ή γιατί πραγματικά «κολλάμε», προκύπτουν μία δύο τηλεοπτικές σειρές (τύπου «Παρά Πέντε», «Βέρα στο Δεξί», «Το 10») που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μας κρατούν καθηλωμένους μία συγκεκριμένη μέρα και ώρα στις οθόνες μας.

Για το φετινό Φθινόπωρο/ Χειμώνα, τα μεγάλα κανάλια φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να βάλουν τα δυνατά τους για πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά που παρατηρήσαμε στα νέα τους σήριαλ: Οι ελληνικές μεταφορές ισπανικών, αργεντίνικων και αμερικανικών σίριαλ, τα σενάρια βασισμένα σε βιβλία και η στροφή προς το πολύ νεανικό κοινό, αυτό που δύσκολα ικανοποιείται και που δεν συγχωρεί.

Ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες από τις σειρές αυτές και σας τις παρουσιάζουμε:

Mega TV

* Τα Μυστικά της Εδέμ (Καθημερινή σειρά - Πρεμιέρα 21/9, στις 21.00)



Έξι έφηβοι γνωρίζονται σε μία κατασκήνωση και μοιράζονται τα όνειρά τους. Η γνωριμία αυτή θα καθορίσει τις ζωές όλων. Δεκαπέντε χρόνια μετά στην ίδια παρέα έχουν αναπτυχθεί έρωτες, βαθιές φιλίες αλλά και επαγγελματικές συνεργασίες. Τα όνειρά τους, όμως, δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Οι δημιουργοί της άκρως επιτυχημένης σαπουνόπερας «Βέρα στο Δεξί», Έλενα Ακρίτα και Γιώργος Κυρίτσης, επιστρέφουν με ένα δυνατό cast (Δάνης Κατρανίδης, Κώστας Αρζόγλου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Βάννα Πεφάνη, Γιώργος Νανούρης, Φαίη Ξυλά), διεκδικώντας μία θέση στα απογεύματά σας, επιστρέφοντας από τη δουλειά.

* L.A.P.D. Lekanopedio Attikhs Police Department (Εβδομαδιαία από Οκτώβριο)



«Εκεί που ακυρώνεται το τρίπτυχο ‘ησυχία-τάξη-ασφάλεια’, κάπου εκεί ξεπροβάλλει ένα άλλο τρίπτυχο: ο Προκόπης ο οικογενειάρχης, ο Θωμάς ο διαπραγματευτής, ο Λουκάς ο πιστολέρο. Είναι ίσως οι χειρότεροι αστυνομικοί στην ιστορία του σώματος, είναι αυτοί που καταφέρνουν να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ’αυτά που λύνουν, είναι αυτοί που γίνονται ο φόβος και ο τρόμος κακών αλλά και κακών…»

Η νέα εβδομαδιαία κωμική σειρά του Mega δείχνει να διαθέτει τα απαραίτητα συστατικά μιας επιτυχημένης κωμωδίας: Διασκευή σεναρίου από τους Αποστόλη Τσαούσογλου και Νίκο Παπαδόπουλο, σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και μία ομάδα αναγνωρισμένων πρωταγωνιστών, όπως: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κρατερός Κατσούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βάνα Ραμπότα, Βίκυ Παπαδοπούλου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου κ.α.

* Λάκης ο Γλυκούλης (Εβδομαδιαία από Οκτώβριο)



«Νομίζετε πως η ζωή σας έχει αδικήσει; Πως οι συγγενείς σας εκμεταλλεύονται και οι φίλοι σας λοιδορούν; Ε λοιπόν δεν είστε μόνοι! Το ίδιο ακριβώς νιώθει και ο Λάκης! Ο μεγιστάνας πατέρας του τον εγκατέλειψε, ο παραδόπιστος αδερφός του τα κράτησε όλα για τον εαυτό του, η γυναίκα του απαιτεί μεγαλεία, ενώ ο ίδιος αναγκάστηκε να παρατήσει τις σπουδές του για να μεγαλώσει τα τρία του παιδιά ως φτωχός πλην τίμιος. Και τώρα έρχεται η ώρα να πάρει τη ζωή πάλι στα χέρια του. Να κυνηγήσει τα όνειρά του!»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Ζέτα Δούκα, ο Ιωσήφ Μαρινάκης, η Χριστίνα Αλεξανιάν και ο Πάνος Σταθακόπουλος πρωταγωνιστούν σε μία ακόμα χιουμοριστική σειρά, ισπανικής προέλευσης, σε διασκευή Αποστόλη Τσαούσογλου και σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα, που σατυρίζει τα ups and downs τη ζωή, μέσα από την απολαυστική ερμηνεία του μετρ στο είδος, Πέτρου Φιλιππίδη.

* Άγρια παιδιά (από Οκτώβριο)



Στα 22 τους, ο Πέτρος, ο Νίκος και Σπάικ είναι εδώ για να μας πουν την ιστορία της ζωής του. Αληθινές ιστορίες, γραμμένες στους δρόμους της Αθήνας με πολύχρωμα σπρέι στους γκρίζους τοίχους. Έρωτες, φιλίες αλλά και δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις έρχονται στο φως από την, όπως λένε πολλοί, πιο ανατρεπτική σειρά που γυρίστηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση.

Σε σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη και σκηνοθεσία Χρήστου Νικολέρη, πρωταγωνιστούν Νικόλας Αγγελής, Αντίνοος Αλμπάνης, Μιχάλης Οικονόμου και Σταύρος Σβήγκος.

Alpha TV

* Έχω ένα μυστικό (Εβδομαδιαία από Οκτώβριο)



Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ, αφιερωμένο στη ζωή της μητέρας του, η νέα σειρά του Alpha έρχεται για να μας ταξιδέψει σε μία άλλη, άκρως γοητευτική εποχή, που αποθέωσε πραγματικά τον ελληνικό κινηματογράφο. Πρωταγωνίστρια αυτής, το πιο λαμπρό αστέρι, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, που παίρνει ξανά «ζωή» από την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία θα μας ταξιδέψει στην παραμυθένια ζωή και το σπουδαίο έργο της Αλίκης.

Στον ρόλο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, στον ρόλο του πατέρα της ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ σημαντική είναι και η επανεμφάνιση του Θανάση Βέγγου, ο οποίος άλλωστε έχει παίξει με την Αλίκη σε τουλάχιστον δέκα ταινίες της. Συμπρωταγωνιστούν οι Ευαγγελία Ανδρεάκη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Χρανιώτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη κ.α. Η επιμέλεια του σεναρίου έχει γίνει από τους Μαίρη Ζαφειροπούλου και Σταύρο Καλαφατίδη και η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ.

* Ματωμένα Χώματα (Εβδομαδιαία από Οκτώβριο)



Άλλο ένα βιβλίο, τα συγκλονιστικά «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, μεταφέρεται στην τηλεοπτική μας οθόνη αυτό το Φθινόπωρο, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη. Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία φιλίας και έρωτα που δοκιμάζεται μέσα από τον πόλεμο, ξετυλίγοντας παράλληλα την πραγματική ιστορία της μικρασιατικής καταστροφής.

Η διαδικασία του ρεπορτάζ για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας κράτησε 8 μήνες, ενώ για τις ανάγκες της παραγωγής συνεργάστηκαν ιστορικοί, λαογράφοι, μουσικολόγοι, κατασκευαστές παλιών αντικειμένων αλλά και ειδικοί τεχνικών εφέ. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων σε Αθήνα, Ξάνθη, Χίο, Έφεσο, Βελιγράδι, ενώ στις σκηνές του «πολέμου» έλαβαν μέρος πάνω από 1.200 κομπάρσοι. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα πολλά υποσχόμενο σίριαλ.

Στην επεξεργασία του σεναρίου μεσολάβησαν οι Νίκος Απειρανθίτης και Λεία Βιτάλη, ενώ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν οι Γιώργος Καραμίχος, Δήμητρα Ματσούκα, Άννα Συνοδινού, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Παπαδημητράκος, Τζώρτζης Μουριάδης, Μαρίσα Τριανταφυλλίδη, Άννα Μάσχα, Γιώργος Τζώρτζης, Αλμπέρτο Εσκενάζυ κ.α.

* Γ4 (Εβδομαδιαία από Οκτώβριο)



Μία σειρά από νέα παιδιά για νέα παιδιά. Επτά ολόφρεσκα παιδικά πρόσωπα, με εντυπωσιακό ταλέντο στην υποκριτική αποτελούν, μεταξύ άλλων, το Γ4, τμήμα της Γ’ Λυκείου σε σχολείο της Πετρούπολης. Πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα ιδέα του Λάκη Λαζόπουλου, βάση της οποίας ο φακός υπάρχει για να αναδείξει τα προβλήματα, τις συγκρούσεις, τα αδιέξοδα, τις αγωνίες αλλά και τους έρωτες και τις φιλίες των νέων παιδιών.

Το σενάριο είναι του Δημήτρη Κόλλια, η σκηνοθεσία του Σέργιου Κωνσταντινίδη, ενώ από τους πρωταγωνιστές θα μάθουμε σύντομα τους: Παναγιώτη Εξαρχέα, Μιριέλλα Κουρεντή, Κατερίνα Μισιχρόνη, Στέφανο Μουαγκιέ, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρη Πασσά και Γιώργο Σπάνια.

Ant1

* Το κλειδί του Παραδείσου (Εβδομαδιαία από Οκτώβριο)



Ο Διονύσης, μετά από διακοπή δύο χρόνων, αποφασίζει να επιστρέψει στις σπουδές του, κοντά στον μέντορά του, τον καθηγητή Αλέκο Ανδρέου, παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς του, και έτσι μία νέα εποχή ξεκινά γι’αυτόν. Γνωρίζει την Σοφία, μητέρα ενός μικρού παιδιού, που μετά τον χωρισμό της επιστρέφει και αυτή στην ίδια σχολή και την ερωτεύεται. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα μυστηριώδες βιβλίο που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέκο και απαιτεί τη συμμετοχή και των τριών για την αποκρυπτογράφησή του.

Μία ερωτική κομεντί μυστηρίου έρχεται αυτό το φθινόπωρο από τον Ant1, σε σενάριο Κώστα Βαζάκα, σκηνοθεσία της Ελισάβετ Χρονοπούλου και πρωταγωνιστές τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Ζέτα Μακρυπούλια και Αποστόλη Τότσικα.

* Steps (Εβδομαδιαία από Οκτώβρη)



H Σχολή Τεχνών του Θεάματος της Κάτιας Γρέγου ανοίγει τις πόρτες της μόνο σε μεγάλα ταλέντα. Μέσα από το σίριαλ αυτό εμείς θα τα απολαύσουμε να τραγουδούν, να χορεύουν, να υποδύονται ρόλους, να παλεύουν για να κατακτήσουν το όνειρό τους. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και κοπιαστικός για τους εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες που φιλοδοξούν να γίνουν αστέρια. Το πάθος και η αγωνία για τη διάκριση, οι χαρές και οι απογοητεύσεις, οι φιλίες, οι έρωτες, ο ανταγωνισμός και οι αναπόφευκτες συγκρούσεις είναι όλα μέσα στο παιχνίδι της ζωής…

Βασισμένη στο βρετανικό «One step forward» και με χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού, η νεανική σειρά του Ant1 αναμένεται να αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. Στη διασκευή του σεναρίου συναντάμε τις Χριστίνα Κοτζαμπάση και Κατερίνα Μπέη, στη σκηνοθεσία τον Χρήστο Γεωργίου, ενώ από πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν οι Ελένη Καλλία, Αθηνά Μαξίμου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Γιαννόπουλος και Αντώνης Φραγκάκης.

Συνεχίζονται…

* Μια στιγμή, δυο ζωές, με τον Γιάννη Παπαζήση (Mega)
* Ευτυχισμένοι μαζί, με Γιάννη Μπέζο και Κατερίνα Λέχου (Mega)
* Λατρεμένοι μου γείτονες, με Κώστα Κόκλα και Άβα Γαλανοπούλου (Mega)
* Μαύρα Μεσάνυχτα, με Στέλιο Μάϊνα, Παναγιώτα Βλαντή, Μπέσσυ Μάλφα (Mega)
* Επτά Θανάσιμες Πεθερές (Mega)
* Φίλα το Βάτραχό σου, με Σμαράγδα Καρύδη και Θοδωρή Αθερίδη (Ant1)

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v