Plant a Tree: Φυτέψτε... ζωή

Σε μία πόλη όπου το πράσινο λιγοστεύει κάθε χρόνο και πιο δραματικά οι πρωτοβουλίες για συστηματική δενδροφύτευση είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Η μη κυβερνητική οργάνωση Plant a Tree αναλαμβάνει να προσθέσει πράσινο στην πόλη μας και να κάνει έτσι τη ζωή μας καλύτερη.
Plant a Tree: Φυτέψτε... ζωή
Οι Έλληνες συχνά σχολιάζουμε την έλλειψη πρασίνου. Πράγματι, οι αστικές περιοχές της χώρας μας είναι από τις πλέον ελλειμματικές σε πράσινο περιοχές της Ευρώπης. Η Αθήνα, όπου κατοικεί το 35% του πληθυσμού της χώρας, καλύπτεται κατ’ εκτίμηση με 2 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, ενώ σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι αναλογούν περισσότερα από 9 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο. Δύο νέοι (Πάνος Βαλαμπούς-Κουντουράς & Κων/νος Νικητιάδης) με περιβαλλοντικές ανησυχίες θέλοντας να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι μπορώ να κάνω εγώ για το θέμα αυτό;» σύστησαν το Μάιο του 2007 την μη κυβερνητική οργάνωση Plant-a-Tree.gr.

Σκοπός της Plant-a-Tree είναι η προσθήκη πρασίνου στον αστικό ιστό και η περαιτέρω αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των Ελλήνων, έτσι ώστε εταιρείες, σύλλογοι, ομάδες πολιτών και μεμονωμένοι πολίτες να παρακινηθούν και να αναλάβουν δράση, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στο «πρασίνισμα» των πόλεων μας.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους ευρύτερους στόχους της Plant a Tree περιλαμβάνονται:

* Η μέγιστη δυνατή φύτευση αστικού πρασίνου στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αττική, μέσω:
- της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)
- της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και στη συνέχεια της ενεργοποίησης των πολιτών

* Η ενδυνάμωση του αισθήματος προσωπικής κοινωνικής ευθύνης των πολιτών και ενεργοποίησή και ενδυνάμωση τους.

* Η χρησιμοποίηση της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας για την αύξηση του πρασίνου.

* Η ενημέρωση εταιρειών και πολιτών σε θέματα μείωσης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος (Carbon footprint) και δημιουργεία δράσεων αντιστάθμισης ρύπων Διοξειδίου του Ανθρακα (CO2 offsetting).

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε την Plant a Tree να φυτεύσει για λογαριασμό σας ένα μικρό δέντρο, για το οποίο θα λάβετε e-mail με αναλυτικές πληροφορίες ως προς τον τόπο και το χρόνο, μπορείτε να γίνετε απλό μέλος προσφέροντας 20 ευρώ ή και premium μέλος, προσφέροντας 35 ευρώ.

Μπορείτε, επίσης, να δωρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα δένδρο της επιλογής σας, το οποίο σε συνεργασία με κάποια τοπική αυτοδιοίκηση θα φυτευτεί για λογαριασμό σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δενδροφύτευση και τις εγγραφές μελών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Plant a Tree.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v