Το lifestyle των εκατομμυριούχων

Νομίζετε πως αν είχατε πολλά- πολλά χρήματα θα κάνατε ”ό,τι γουστάρατε”; Δεν είναι ακριβώς έτσι- τουλάχιστον αν δεν θέλατε να επισύρετε τον χαρακτηρισμό του νεόπλουτου. Και το upper class lifestyle έχει κανόνες και μάλιστα αυστηρούς. Δείτε τι... δεν θα μπορούσατε να κάνετε και πως θα ”έπρεπε” να ζείτε αν ήσασταν εκατομμυριούχοι.
Το lifestyle των εκατομμυριούχων

Καταφέρατε να πιάσετε την καλή και θέλετε να το δείξετε στον κόσμο; Όπως θα έπρεπε; Εάν νομίζετε ότι θα το κάνετε απλά και μόνο με ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, φανταχτερά κοστούμια και γλέντια στα μπουζούκια, είστε γελασμένος.

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από το πως δεν θα φαινόμαστε νεόπλουτοι! Σκεφτείτε όμως και αυτόν τον δόλιο τον εισοδηματία... Ακόμα και αυτό το upper class lifestyle έχει κανόνες- και μάλιστα αυστηρούς.

Ο έξυπνος φραγκάτος τύπος εργάζεται για να διαχειριστεί τα χρήματά του. Εάν τα ξοδεύετε αλόγιστα, θα βρεθείτε πνιγμένος στα χρέη σε χρόνο ”dt”.

Οι κάτωθι συμβουλές θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα εισοδήματά σας. Εάν βγάζετε 5.000 ευρώ το μήνα, επί παραδείγματι, ίσως να μην είναι καλή ιδέα να γραφτείτε ακόμη στο golf club.

1. Αναλάβετε ρίσκα

Το ρίσκο είναι μέρος της παιχνιδιού εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα. Όποιο επενδυτή ρωτήσετε, θα σας πει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο, τόσο καλύτερες οι πιθανές αποδόσεις. Οι άνθρωποι δεν γίνονται πλούσιοι εκ του ασφαλούς. Και οι υπόλοιποι θα σας θαυμάζουν για την προθυμία σας να αξιοποιείτε επικίνδυνες αλλά επικερδείς ευκαιρίες.

2. Να είστε συνεχώς γενναιόδωρος

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κερνάτε συνεχώς ποτά όλο το μαγαζί. Να υποχρεώνετε τους φίλους και τους συναδέλφους σας, αλλά περιστασιακά. Εάν αξίζουν, θα θυμηθούν και θα ανταποκριθούν στη γενναιοδωρία σας.

Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιήσετε το ”χαρτί” της φιλανθρωπίας, δίνοντας χρήματα κάπου που αξίζει. Τόσα σχολεία και ιδρύματα έχουν ονόματα γενναιόδωρων ευεργετών. Μην ξεχνάτε ότι τέτοιες ενέργειες ανταμείβονται και με φοροαπαλλαγές.

3. Να ανακατεύεστε με την ελίτ

Το να δικτυώνεσαι είναι καλό, αλλά το να δικτυώνεσαι με τους κατάλληλους ανθρώπους είναι ακόμη καλύτερο. Να καταβάλλετε προσπάθειες να συναναστρέφεστε την ελίτ. Να τους παρακολουθείτε, να μαθαίνετε από αυτούς και προσπαθήστε να γίνετε μέρος της κλίκας τους.

4. Να παρακολουθείτε τις επενδύσεις σας

Ο πλούτος χρειάζεται δουλειά. Τα χαρτοφυλάκια είναι σαν τα παιδιά -εάν δεν τα προσέχετε, ίσως επαναστατήσουν αναπάντεχα. Να είστε ενήμερος για τις εταιρίες και τους κλάδους στους οποίους μετέχετε. Να διαβάζετε αναλύσεις και οικονομικά έντυπα και ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε την πρόσληψη οικονομικού συμβούλου.

5. Αναπτύξτε προαίσθηση

Ένας εκατομμυριούχος κερδίζει χρήματα επειδή το μάτι του ξεδιαλέγει τις ευκαιρίες. Βλέπει τις τάσεις να αναπτύσσονται, είτε πρόκειται για οικιστική ανάπτυξη σε μια περιοχή, είτε μια νέα καταναλωτική συνήθεια, και τοποθετείται στην αγορά νωρίς. Η προαίσθηση δεν είναι απαραίτητα χαρακτηριστικό εκ γενετής. Μπορεί να αναπτυχθεί μέσω της συνεχούς παρακολούθησης των αγορών.

6. Μοιράζετε αρμοδιότητες

Δεν μπορείτε να είστε άσσος στα πάντα, αλλά μπορείτε να γίνετε ειδικός στο μοίρασμα ευθυνών. Αντί να ξοδεύετε χρόνο προσπαθώντας να μάθετε τα πάντα, ειδικευτείτε στο να δίνετε αλλού τις ευθύνες. Εάν σας απασχολεί ένα φορολογικό ζήτημα, δώστε το σε έναν λογιστή. Εάν είναι νομικό ζήτημα, προσλάβετε ένα δικηγόρο. Η ικανότητα στην υπανάθεση ευθυνών είναι η μεγαλύτερη αρετή ενός καλού manager.

7. Να είστε στοχοπροσηλωμένος

Να διατυπώσετε συγκεκριμένη αποστολή στη ζωή σας με ευδιάκριτους στόχους και να μην παρεκκλίνετε από αυτούς. Να θυμάστε τους στόχους σας όταν θα ταλανίζεστε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Θα σας δίνει κίνητρο να συνεχίζετε.

8. Αποκτήστε συγκεκριμένα χόμπι

Ο πλούτος είναι συνώνυμος με το εκλεπτυσμένο γούστο. Δεν μπορεί να περιμένετε ότι θα συγκαταλέγεστε ανάμεσα στην ελίτ εάν δεν ”τριφτείτε” με αυτήν. Οπότε, υιοθετήστε συγκεκριμένα χόμπι που θα σας βάλουν σε αυτή τη θέση. Γραφτείτε σε ένα golf club ή μια ομάδα πόλο. Πηγαίνετε σε καλά εστιατόρια και αποκτήστε άποψη για τα καλά πούρα και τα καλά κρασιά.

Και πάντοτε, θα πρέπει να θυμάστε το νεοϋορκέζικο ρητό των δρόμων: ”Fake it ’till you make it”. Η επιτυχία δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό τον βασικό κανόνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v