Τα νέα ξεκινήματα που μας εμπνέει ο Σεπτέμβρης

Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για να βάλεις μπρος νέα ξεκινήματα που θα σε ακολουθούν για πολλά χρόνια, δημιουργώντας όμορφες στιγμές.
Τα νέα ξεκινήματα που μας εμπνέει ο Σεπτέμβρης
Ο Σεπτέμβρης παρότι ένατος μήνας στο ημερολόγιο, είναι εκείνος που σηματοδοτεί την αρχή της νέας σεζόν είτε αυτή είναι ποδοσφαιρική, σχολική, μουσική και πάει λέγοντας. Συμπίπτοντας χρονικά με την επιστροφή μας από τις διακοπές μοιάζει ιδανικός για την αρχή νέων ξεκινημάτων που θα μας συντροφεύουν για καιρό. Μιλάμε φυσικά για την αρχή μικρών αλλά σημαντικών αλλαγών που θα μας προσφέρουν μια καλύτερη και πιο γεμάτη ζωή. Ας δούμε κάποια ξεκινήματα λοιπόν που ο Σεπτέμβρης μας προδιαθέτει να κάνουμε.

Σαν τα χόμπι δεν έχει

Όλοι έχουμε μια κλίση κι ένα έμφυτο ενδιαφέρον προς κάτι δημιουργικό. Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για να ξεκινήσεις ένα χόμπι και να γραφτείς επιτέλους σε εκείνη τη σχολή χορού που ήθελες, να συμμετάσχεις σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, να ξεκινήσεις μαθήματα φωτογραφίας, ή μιας ξένης γλώσσας. Αυτές είναι μόνο κάποια από τα χόμπι στα οποία θα επενδύσεις τον ελεύθερο χρόνο σου από τούδε και στο εξής.

Πρόσφερε εθελοντικά, μπορείς

Η συμμετοχή σε μια εθελοντική ομάδα, είναι βέβαιο πως θα σε γεμίσει ως άνθρωπο αλλά και κοινωνικό ον που είσαι. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθεια σου εκεί έξω κι η αξία της προσφοράς στον αδύναμο, δεν μπορεί να μετρήθει. Ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα ευχαριστώ, ένα βουρκωμένο από ευγνωμοσύνη πρόσωπο θα σε κάνει να συνεχίσεις για καιρό αυτό το ξεκίνημα.

Οργάνωσε το επόμενο ταξίδι σου

Το ξέρουμε ότι μόλις γύρισες από τις διακοπές και το ταμείον πιθανότατα να είναι μείον, ωστόσο μην εφησυχάζεις περιμένοντας την επόμενη άδεια. Αφιέρωσε τον χρόνο σου, ψάχνοντας τον επόμενο προορισμό που θα ταξιδέψεις. Τσέκαρε διαμονές, τρόπους μετακίνησης, μέρη κι αξιοθέατα που πάντοτε ήθελες να δεις και ξεκίνα να φτιάχνεις το παζλ των επόμενων διακοπών σου.

Αποταμίευσε

Οι καιροί που έρχονται μπροστά μας φαντάζουν δύσκολοι, για αυτό ο Σεπτέμβρης μοιάζει ταμάμ να ξεκινήσεις την αποταμίευση, φτιάχνοντας ένα μικρό κομπόδεμα. Προς Θεού, δεν είπαμε να γίνει ένας σπαγκοραμένος Σκρούτζ που θα μετρά και το πεντάλεπτο, όμως ένα πρόγραμμα αποταμίευσης θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στην πρώτη δυσκολία. Από την πατροπαράδοτη αξία του κουμπαρά μέχρι ευέλικτα τραπεζικά προγράμματα που συνδέονται με τη μισθοδοσία σου, η αποταμίευση ίσως φανεί το πιο  χρήσιμο ξεκίνημά σου.

Το σώμα σου σε χρειάζεται

Άλλη μια νέα σεζόν ξεκινά κι άλλος ένας χρόνος φορτωμένος στην πλάτη μας. Το σώμα μας αντέχει αλλά πρέπει να του φερόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια. Για αυτό ξεκίνα να το προσέχεις ιδιαίτερα. Γράψου σε γυμναστήριο ή κολυμβητήριο και φρόντισε να τηρήσεις και να τιμήσεις την επιλογή σου. Αν πιστεύεις πως θα αλλαξοπιστήσεις σύντομα, ξεκίνα περπάτημα και βάλε στόχο να περπατάς 2 χιλιόμετρα τη μέρα ή 10.000 βήματα, με σύμμαχο αντίστοιχες εφαρμογές που μετρούν τα περπατήματά σου στο κινητό. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις την επόμενη συνήθεια που θα γίνει λατρεία.

Γίνε μέλος μιας ομάδας

Η αλήθεια είναι πως αποξενωθήκαμε την περίοδο του κορωνοϊού στρεφόμενοι στην ασφάλεια του σπιτιού και της απομακρυσμένης επικοινωνίας. Για αυτό αξίζει πλέον να προσπαθήσουμε να γίνουμε μέλος μιας ομάδας που θα αλληλοεπιδρά σε σταθερή βάση. Από εβδομαδιαίες βραδιές επιτραπέζιων με φίλους, κινηματογραφικές κι αναγνωστικές λέσχες, μέχρι ομάδες μπάσκετ, ποδοσφαίρου και paintball υπάρχουν πάμπολλες επιλογές για να ενταχθείς σε μια ομάδα, σφραγίζοντας ένα κοινό ξεκίνημα.

Αναδιαμόρφωσε τον χώρο σου

Το σπίτι σου είναι δίχως άλλο το safe place σου. Για αυτόν τον λόγο αξίζει να του δώσεις μια νότα που σε χαρακτηρίζει. Μη φοβάσαι τις αλλαγές. Επένδυσε χρόνο και όσο χρήμα βαστάει το πορτοφόλι σου για να αναδιαμορφώσεις τον χώρο σου όπως πάντα ήθελες. Νέα χρώματα στους τοίχους, διαφορετικές αφίσες πιθανόν, χωροταξικές αλλαγές που θα κάνουν ευκολότερο το άραγμα στο σαλόνι είναι κάποιες μόνο από τις δυνατότητες που έχεις. Ξεκίνα την αναδιαμόρφωση τον Σεπτέμβρη κι απόλαυσέ τη όλη τη χρονιά.

Γύριζε στη φύση

Μια σχέση ζωής που αξίζει να βελτιώσεις είναι αυτή με τη φύση. Κι ο Σεπτέμβρης έχει τις ιδανικές θερμοκρασίες για να το πετύχεις αυτό. Ξεκίνα να εντάσσεις στο πρόγραμμά σου μια επίσκεψη σε πάρκα, βουνά, λίμνες, ποταμάκια και θάλασσες που βρίσκονται κοντά σου. Δεν χρειάζεται να μεταναστέψεις για να το καταφέρεις αυτό. Ένα καλό διαδικτυακό ψάξιμο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο με επιλογές ούτε μια ώρα απόσταση από εκεί που μένεις. Αντίστοιχα μάθε τα ονόματα των δέντρων που συναντάς στη γειτονιά σου και των φυτών που ομορφαίνουν τις αυλές και τα μπαλκόνια γύρω σου.

Πάρε κατοικίδιο

Άλλη μια σχέση ζωής από αυτές στις οποίες αξίζει να επενδύσεις είναι η συντροφιά ενός κατοικίδιου φίλου. Υπάρχουν πια πολλές φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια, γεμάτες ζωάκια που αναζητούν σπιτικό. Ίσως εκεί κρύβεται κι ο επόμενος κάτοικος του δικού σου σπιτιού και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις αυτόν τον Σεπτέμβρη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v