Πώς να γλιτώσεις χρήματα από την αγορά σχολικών

Σε έχει πιάσει άγχος για το πώς θα ανταποκριθείς στις αγορές των σχολικών της φετινής χρονιάς; Σου δίνουμε τα καλύτερα tips για να γλιτώσεις χρήματα.
Πώς να γλιτώσεις χρήματα από την αγορά σχολικών

Βρισκόμαστε μια ανάσα από το να ανοίξουν και φέτος τα σχολεία, με γονείς και μαθητές να μετρούν αντίστροφα ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι πρώτοι ωστόσο έχουν φορτωθεί με το έξτρα άγχος της αγοράς των σχολικών για τα παιδιά τους, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα, με την ακρίβεια να βάζει δύσκολα σε κάθε νοικοκυριό. Για αυτό είναι πολύ χρήσιμο να τσεκάρεις τα παρακάτω έξυπνα tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις κάποια ευρώ στις φετινές αγορές των σχολικών.

Αν δεν ψάξεις μην αγοράσεις

Η σύγκριση των τιμών των σχολικών είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα που οφείλεις να κάνεις για να γλιτώσεις αρκετά ευρώ στις επερχόμενες αγορές σου. Ένα google search αρκεί, πολλές φορές όπως αντίστοιχα και μια επίσκεψη σε διαδικτυακές πλατφόρμες σύγκρισης τιμών όπως το skroutz και το shopflix. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο στο ψάξιμο κι είναι βέβαιο ότι θα επιβραβευθείς.

Μάζευε κι ας ειν’ και bonus

Πολλά καταστήματα επιβραβεύουν τους πελάτες τους με bonus πόντους έπειτα από κάθε αγορά. Οι πόντοι αυτοί εξαργυρώνονται με εκπτώσεις ή δωροεπιταγές, που μοιάζουν με βάλσαμο αυτή την περίοδο.

Μη φοβάσαι να γίνεις μέλος και να εγγραφείς στο newsletter

Μπορεί το σπαμάρισμα με newsletters να μοιάζει ιδιαίτερα εκνευριστικό, ωστόσο δεν είναι λίγες φορές που μπορεί να αποδειχτεί για την τσέπη σου. Άλλωστε τα περισσότερα καταστήματα/ εταιρείες ενημερώνουν τη λίστα των πελατών τους μέσω newsletters για τις προσφορές αλλά και τις εκπτώσεις στα προϊόντα τους. Σε παρακαλούν μάλιστα να γίνεις μέλος τους, προσφέροντας σου προνόμια όπως –επιταγές, δώρα, δωρεάν μεταφορικά, εκπτώσεις σε επόμενες αγορές- οι οποίες μόνο αμελητέες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για τον σχολικό προϋπολογισμό σου.

Πλήρωσε με κάρτα και πάρε επιστροφή χρημάτων

Οι ηλεκτρονικές αγορές επιβραβεύονται όλο και περισσότερο από τις τράπεζες της χώρας, οι οποίες επιστρέφουν στους πελάτες τους χρήματα ή πόντους οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενες αγορές. Με στοχευμένο ψάξιμο μπορείς να επωφεληθείς, μειώνοντας κατά πολύ το μπάτζετ σου.

Τα παζάρια καλά κρατούν

Η παλιά τέχνη του παζαρέματος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και κάποιες φορές αποδίδει, όταν μιλάμε φυσικά για συνοικιακά μαγαζιά, τα οποία μοιάζουν πιο ευέλικτα στο να κάνουν σκόντο σε ορισμένα από τα προϊόντα τους, για να ικανοποιήσουν τον πελάτη τους.

Μη σνομπάρεις τα μεταχειρισμένα

Το Marketplace, το Vendora, το Insomnia κι άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες σου δίνουν τη δυνατότητα να αγοράσεις ελαφρώς μεταχειρισμένα σχολικά  (ειδικά σετ γραφείου και βιβλιοθήκες) σε εξαιρετική κατάσταση και πολύ καλύτερες τιμές, σε σύγκριση με τα από ότι ισχύουν για να τα αγοράσεις καινούρια. Αντίστοιχα, αν βρεθεί κάποιος από τον περίγυρό σου και σου χαρίσει σχολικά που είναι σχεδόν αχρησιμοποίητα από το δικό του παιδί, θα μειώσεις αρκετά το μπάτζετ που σκόπευες να διαθέσεις για τις αγορές τους.

Κάνε σωστό προγραμματισμό για όλη τη χρονιά

Φρόντισε να αγοράσεις μόνο όσα σχολικά θα χρειαστεί πραγματικά το παιδί σου, συνυπολογίζοντας παράλληλα με σχετική ακρίβεια τις ανάγκες όλης της χρονιάς. Έτσι από τη μια θα γλιτώσεις περιττά έξοδα από άσκοπες αγορές κι από την άλλη αγοράζοντας εγκαίρως όλες τις σχολικές προμήθειες μπορείς να επωφεληθείς των εκπτώσεων που παίζουν σε μεγάλες συσκευασίες σχολικών (2+1 δώρο κτλ).

Φτιάξε λίστα

Όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στο σούπερ μάρκετ, έτσι και στην αγορά των σχολικών η λίστα σώζει χρόνο αλλά και ευρώ. Αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τη λίστα, αποφεύγοντας να αγοράσεις σχολικά που δεν χρειάζεται ο/η μαθητής/τρια του σπιτιού, τότε είναι βέβαιο ότι θα ξοδέψεις λιγότερα ευρώ, από όσα σε αντίθετη περίπτωση.

Κάνε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στα σχολικά του σπιτιού

Πολλά από τα σχολικά της προηγούμενης χρονιάς είναι πιθανό να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και φέτος, γλιτώνοντάς σε από μπόλικα ευρώ αχρειάστων αγορών. Για αυτό πριν βγεις για shopping τσέκαρε εξονυχιστικά όλα τα σχολικά του σπιτιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v