10 φορές που η αγάπη σου ήταν αρκετή

Σκέψου όλες τις φορές που ένιωσες πως ήθελες να βοηθήσεις και δεν μπορούσες. Ξέρεις κάτι; Βοήθησες. Απλά δεν το κατάλαβες.
10 φορές που η αγάπη σου ήταν αρκετή
Δεν χρειάζεται να είσαι κανένας υπερήρωας που σταματά καταστροφές με το ένα χέρι, την ώρα που με το άλλο φτιάχνει κοκτέιλ για να γιορτάσει με τους φίλους του την αποτροπή τους, για να βοηθήσεις εκεί που σε χρειάζονται. Μερικές φορές, έχεις κάνει ήδη αρκετά, την ώρα που προβληματίζεσαι για το τι μπορείς να κάνεις. Φορές όπως αυτές.

Τότε που πήγες με φρεσκοχωρισμένο κολλητό μπουζούκια/ μουσική σκηνή με σόλο κιθάρα/ πειραματικό αντεργκράουντ λάιβ που για αλκοόλ είχε μόνο μπύρες. Και έκατσες μέχρι το τέλος, παρ’ όλο που από μέσα σου έβριζες και σιχαινόσουν.

Τότε που πήγες να κάνεις παρέα στη μαμά παρ’ όλο που ήθελες να κάτσεις όλο το Σαββατοκύριακο να κοιτάς το ταβάνι. Έξτρα πόντοι αν δεν δοκίμασες να την πείσεις να κάτσετε και να κοιτάτε μαζί το ταβάνι, αλλά έκανες αυτά που ήθελε να κάνει εκείνη.

Τότε που δοκίμασες να φτιάξεις μια ζεστή κοτόσουπα για τον συγκάτοικο/ σύντροφο/ γείτονα που ήταν άρρωστος. Ακόμα και αν απέτυχες παταγωδώς, και αναγκάστηκες τελικά να την παραγγείλεις.

Τότε που έκανες αγόγγυστα παρέα τον σούπερ βαρετό καινούριο σύντροφο μιας φίλης, γιατί εκείνη έπλεε σε πελάγη ευτυχίας κα ήθελε να περνάτε χρόνο όλοι μαζί.

Τότε που κράτησες την άποψή σου για τον εαυτό σου, επειδή έκρινες πως το μόνο που θα έκανε ήταν να στεναχωρήσει, και όχι να βοηθήσει, εκείνον που θα την άκουγε.

Τότε που πήγες με τον μπαμπά σε εκείνη την απαίσια παράσταση που ήθελε να δει –κι ας ήξερες από την αρχή πως θα ‘ναι απαίσια.

Τότε που έκατσες και άκουσες τον πόνο του συναδέλφου που περνούσε ζόρια αισθηματικά/ επαγγελματικά/ οικονομικά, χωρίς να προσπαθήσεις να προτείνεις «λύσεις» που υπονοούν πως για τα ζόρια που περνάει φταίει ο ίδιος.

Τότε που ανέλαβες δουλειές κάποιου που ήταν πνιγμένος/ ταλαιπωρημένος/ απηυδισμένος, χωρίς να αναρωτηθείς αν θα έκανε κι αυτός το ίδιο για σένα.

Τότε που έδωσες ένα έστω και απειροελάχιστο ποσό, ή ένα πιάτο φαγητό, σε αγνώστους που βρέθηκαν σε ανάγκη.

Τότε που δεν έβρισκες τίποτα κατάλληλο να πεις στον φίλο που έχασε δικό του άνθρωπο, και καθόσουν εκεί σαν χαζός/η και τον κοιτούσες. Να σου πούμε ένα μυστικό; Δεν υπάρχει τίποτα κατάλληλο να πεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Αρκεί που κάθεσαι εκεί σαν χαζός/η και τον κοιτάς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v