Πώς θα φαίνεσαι ωραίο μωρό στις τηλεδιασκέψεις

Καταραμένες τηλεδιασκέψεις, πρέπει να γίνονται με ανοιχτή την κάμερα -δεν αρκεί η φωνή. Δες πώς θα φαίνεσαι καλύτερος/η στην οθόνη.
Πώς θα φαίνεσαι ωραίο μωρό στις τηλεδιασκέψεις
Η τηλεργασία έχει γίνει πλέον συνήθεια, και, είτε μας βολεύει είτε όχι, πρέπει να προσαρμοστούμε. Πάλι καλά, η τεχνολογία σε δύσκολους καιρούς (βλέπε πολέμους) βρίσκει τρόπους και μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη -σκέψου για παράδειγμα ο κορωνοϊός να ερχόταν 20 χρόνια πριν με dial-up συνδέσεις και μόνο σύμμαχο το chat. Χάλια. Γι’ αυτό, προσπάθησε να μην στραβομουτσουνιάζεις, χαμογέλα και σουλουπώσου γιατί έχεις meeting. 

Εκτός του χαμόγελου, δες εδώ κι άλλους τρόπους να φαίνεσαι πιο ελκυστικός-ή στις τηλεδιασκέψεις.

Το φως δεν πρέπει να βρίσκεται από πάνω σου

Θα σε κάνει να φαίνεσαι σαν ζόμπι. Θα τονίσει υπερβολικά τη μύτη σου και θα κάνει σκιές κάτω από τα μάτια σου. Και να μην έχεις σακούλες δηλαδή, θα είναι σαν να έχεις. Το φως πρέπει να το έχεις μπροστά σου. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φίλτρα

Υπάρχει ένα προγραμματάκι που λέγεται snap camera (λανσάρισμα του Snapchat) και σου επιτρέπει να βάλεις διάφορα φίλτρα, πάνω-κάτω όπως στις σόσιαλ εφαρμογές. Μπες εδώ https://snapcamera.snapchat.com/ κατέβασε την εφαρμογή και παίξε με το background και τα φίλτρα για το δέρμα σου. Σημείωση: προτείνουμε το snapcamera επειδή είναι συμβατό με τις περισσότερες εφαρμογές για τηλεδιασκέψεις. Μπορείς να επιλέξεις από αστεία φίλτρα μέχρι φίλτρα που κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται λείο.

Σουλουπώσου πριν βγεις στο meeting

Ο περισσότερος κόσμος μπαίνει βιαστικά στο video call και καταλήγει να φτιάχνει τα μαλλιά του στην αρχή της κλήσης. Άνοιξε την κάμερα του υπολογιστή σου και δες πώς φαίνεσαι. Στρώσε λίγο το μαλλί σου και βάλε την κάμερα στο σωστό ύψος.

Μιλώντας για σωστό ύψος…

Η κάμερα καλό είναι να είναι στο ύψος του προσώπου σου. Απόφυγε τις χαμηλές γωνίες -εκτός κι αν είσαι από τους ελάχιστους που τους κολακεύει- και προτίμησε το τετ-α-τετ με ελαφρά κλίση από πάνω προς τα κάτω. Μην το παρακάνεις και φαίνεσαι σαν 16χρονο που βγάζει σέλφι για τα σόσιαλ.

Τα φρύδια

Κοίταξε να δεις, όσο κι αν έχεις την τεχνολογία με το μέρος σου και τα φίλτρα συμπαραστάτη σου, το φρύδι δεν το σώζει κανένα φίλτρο. Αν είσαι άντρας, οκέι δεν χρειάζεται να φτιάξεις τόξο, αλλά αυτό το μεσόφρυδο που δεν αποφασίζεις να βγάλεις, μάντεψε: ήρθε η ώρα να το βγάλεις. Αν είσαι γυναίκα, το μόνο που χρειάζεται να περιποιείσαι είναι τα φρύδια σου. Και λίγο να μην τα έχεις βγάλει, στην κάμερα φαίνονται τριπλάσια.

Επίλεξε ένα απλό background

Αν πρέπει να κάνεις κάποια παρουσίαση ή οι συνάδελφοί σου για κάποιον λόγο κρέμονται αποκλειστικά και μόνο από τα χείλη σου, προτίμησε άλλο background από της βιβλιοθήκης σου ή αυτό με τον μοντέρνο πίνακα. Ένας σκέτος τοίχος είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου.

Τέλος…

Διάλεξε το σωστό ρούχο. Το μαύρο δε γράφει και πολύ ωραία στην κάμερα αν είσαι μελαχρινός-ή. Επίλεξε ένα σχετικά έντονο χρώμα ή αν βαριέσαι να ψάχνεις φόρεσε κάτι λευκό -εφόσον το φόντο σου δεν είναι λευκό. Αλλιώς, αν είσαι φαν των πάτερνς, πρόσεχε αυτό που θα επιλέξεις να μην είναι πολύ έντονο και να μην έχει τεράστια πάτερν και με έντονες αντιθέσεις. Για παράδειγμα ένα ριγέ με λεπτή ρίγα με δύο χρώματα τα οποία βρίσκονται κοντά στη χρωματική παλέτα, είναι οκέι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v