Ένα σπουδαίο βιντεάκι για τη βία κατά των γυναικών

Αγαπημένοι ηθοποιοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών. Δείτε το βίντεο.
Ένα σπουδαίο βιντεάκι για τη βία κατά των γυναικών
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου μας βρίσκει στα σπίτια μας, πράγμα που κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση για όσες γυναίκες είναι ήδη θύματα βίας.

Σήμερα, η γενική γραμματεία ισότητας των φύλων, παρουσίασε ένα βίντεο στο οποίο καταξιωμένοι ηθοποιοί προτρέπουν τον κόσμο να μιλήσει σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς - ακόμα και αν δεν συμβαίνει στην δική τους οικογένεια.

Οι ειδικοί είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, στον πενταψήφιο αριθμό 15900. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στο www.isotita.gr και στο www.womensos.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, διαθέτει και δίκτυο ξενώνων για τις περιπτώσεις που μια γυναίκα χρειάζεται να απομακρυνθεί άμεσα από το περιβάλλον της.

Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας Μαρία Συρεγγέλα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «φέτος οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες για κάποιες γυναίκες και έτσι και εμείς εντείνουμε την προσπάθεια μας διαρκώς, μέχρι καμία γυναίκα να μην κινδυνεύει, μέχρι η ασφάλεια να είναι δεδομένη για όλες και όλους - και ευχόμαστε του χρόνου και κάθε επόμενη χρονιά, να έχουμε πετύχει όλο και περισσότερες γυναίκες να έχουν δραπετεύσει από τον κύκλο της βίας».

Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες δέχτηκαν να συμμετάσχουν άνευ αμοιβής στο βίντεο, «προκειμένου να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας να μιλήσουν».

Δείτε το βίντεο με τους Μαρία Ναυπλιώτου, Ζέτα Δούκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου και Βασίλη Μπισμπίκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v