Τι γίνεται στους νυχτερινούς ελέγχους κυκλοφορίας;

Ο φακός του in2life βρέθηκε στα μπλόκα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και κατέγραψε σκηνές νυχτερινών ελέγχων.
Τι γίνεται στους νυχτερινούς ελέγχους κυκλοφορίας;
Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Μπεκροδημήτρης

Παρασκευή βράδυ στις 21.30, πρώτη μέρα απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας. Από το μπλόκο της αστυνομίας στο Σύνταγμα δεν περνάει κανείς: Αυτοκίνητα, μηχανάκια, ταξί, λεωφορεία, όλοι σταματιούνται και όλοι ελέγχονται.

Ακόμα και οι ντελιβεράδες, από τους οποίους ζητούνται –εκτός από το χαρτί που πιστοποιεί πως δουλεύουν– άδειες και διπλώματα. Ακόμα και τα ταξί που δεν έχουν μέσα πελάτη, καθώς οι οδηγοί απαιτείται να έχουν σφραγισμένο και υπογεγραμμένο χαρτί ότι δουλεύουν. Και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.



Η αστυνομία σταματά ακόμα και λεωφορεία, ανεβαίνει πάνω, ελέγχει χαρτιά και sms (μετά τις 21.00 μπορείς να είσαι έξω μόνο για επίσκεψη σε γιατρό ή επειδή δουλεύεις, ή για να βγάλεις βόλτα στη γειτονιά τον σκύλο σου), ζητά άδειες παραμονής από όσους δεν είναι Έλληνες, προχωρά ακόμα και σε συλλήψεις. Τα περισσότερα πρόστιμα κόβονται μέσα στα λεωφορεία.



Πρόστιμα επίσης μοιράζονται σε αυτοκίνητα με τρεις επιβάτες (επιτρέπεται μόνο ο οδηγός και ένας επιβάτης) και σε επιβάτες των λεωφορείων που φορούν λάθος τη μάσκα.



Στο μπλόκο του Ζαππείου τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Κι εδώ σταματάνε τους πάντες, από τους ντελιβεράδες όμως ζητούν μόνο το χαρτί που πιστοποιεί τις ώρες που δουλεύουν, και τους αφήνουν στην ησυχία τους, να κάνουν τη δουλειά τους.



Ένας οδηγός αυτοκινήτου έχει χαρτί για μετακίνηση 4, βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Λέει πως είχε πάει το απόγευμα στη γιαγιά του, και τώρα επιστρέφει. Η ώρα όμως είναι 23.00, και η μετακίνηση 4 έχει πάψει να ισχύει από τις 21.00. Το πρόστιμο κόβεται.













Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v