Τι γίνεται αν δεν πάρω απάντηση από το 13033;

Υπάρχει όριο στις φορές που μπορώ να βγαίνω από το σπίτι; Και άλλες απορίες του λοκντάουν… απαντημένες.
Τι γίνεται αν δεν πάρω απάντηση από το 13033;
Το πρώτο 24ωρο του λοκντάουν, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στάλθηκαν στο 13033 σχεδόν πέντε εκατομμύρια μηνύματα: 4,7 εκατομμύρια, για να ακριβολογούμε. Μετά από αυτό, αλλά και την παρέμβαση της αστυνομίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης έδωσε διευκρινήσεις για τις μετακινήσεις μας κατά τη διάρκεια του λοκντάουν.

Μέχρι πόσα μηνύματα μπορώ να στέλνω την ημέρα;

«Δεν υπάρχει όριο στη διαδικασία, όμως αν το σύστημα δει ότι μετακινείστε πολλές φορές θα σας "κόψει". Υπάρχει αλγόριθμος που βλέπει ακριβώς την κινητικότητα των αιτούντων. Για δύο φορές την ημέρα προφανώς και επιτρέπεται» είπε ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ANT1.

Τι γίνεται αν δεν πάρω απάντηση;

Σου έτυχε κι εσένα να στείλεις μήνυμα στο 13033 και να μην σου έρθει απάντηση; Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη είναι πιθανό εκείνη τη στιγμή να υπάρχει φόρτος μετακινήσεων. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξαναστείλεις το μήνυμα μέχρι να πάρεις απάντηση, εκτός αν μιλάμε για θέμα υγείας. «Αν πρόκειται για θέματα υγείας δεν περιμένουμε να μας απαντήσει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Έστειλα 6 κι έκατσα στο παγκάκι, είμαι παράνομος;

Σύμφωνα με δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. χτες το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, ναι, είσαι. Όπως αναφέρει το Έθνος, η αστυνομία που κλήθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης μετά από τηλεφώνημα καταγγελία για συνωστισμό, έκανε συστάσεις σε πολίτες ότι «άθληση και να κάθεστε δεν δικαιολογείται». Ωστόσο, το ρεπορτάζ του Έθνους αναφέρει πως η αστυνομία έκανε συστάσεις στους πολίτες, όχι ότι κόπηκαν πρόστιμα.

Άλλες απορίες;

Πάρε τηλέφωνο στο 1520, είναι πλήρως ενημερωμένοι και απαντάνε κάθε απορία που έχεις σχετικά με το τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Η χρέωση είναι αστική, και ο χρόνος αναμονής δεν είναι τεράστιος, το δοκιμάσαμε και μας πήρε γύρω στο δεκάλεπτο να συνδεθούμε και να μιλήσουμε με άνθρωπο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v