10 πράγματα που δεν έχουν αλλάξει στις ζωές μας

Γκρινιάζουμε, και με το δίκιο μας, αλλά κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει και τόσο και εμείς είμαστε εδώ για να σ’ τα υπενθυμίσουμε.
10 πράγματα που δεν έχουν αλλάξει στις ζωές μας
Γκρινιάζουμε για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να προλάβει τη γρήγορη διασπορά του κορωνοϊού, γιατί μας περιορίζουν και έχουμε χάσει κάποιες ελευθερίες, αλλά ξεχνάμε ότι στην Κίνα τα παιδάκια δεν μπορούσαν να βγουν έξω ούτε για να παίξουν.

Αντί να εστιάζουμε στους περιορισμούς, ας εστιάσουμε σε αυτά που δεν έχουν αλλάξει. Έτσι, για να μας πλημμυρίσει λίγη αισιοδοξία.

Τους φίλους μας τους βλέπουμε

Μα στο σπίτι, μα για ένα γρήγορο ποτό, μα για καφέ, μα για φαγητό, τους φίλους μας τους βλέπεις. Κι αν εσύ λες το αντίθετο, Σούζι τρως, και ψεύδεσαι και τρως.

Τις κυριακάτικες βόλτες

Μπορεί ο κορωνοϊός να μας στέρησε τις βραδινές εξόδους όπως τις είχαμε συνηθίσει, αλλά την Κυριακή μας δεν την επηρέασε. Και στα πάρκα μας πάμε, και για ουζάκι στην παραλία, και τους καφέδες μας πίνουμε.

Το κυριακάτικο λιώσιμο

Αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που τις Κυριακές θέλουν να κρύβονται στις σπηλιές τους βλέποντας μαραθώνιους, θα σε παρακαλούσαμε να μην γκρινιάζεις.

Τα μπάνια του λαού

Κοσμοσυρροή είδαμε φέτος στις παραλίες της Αττικής και υποθέτουμε ότι κι εσύ, όπως κι εμείς, ήσουν ένας από αυτούς.

Τις εκδρομές μας

Τον Μάρτιο, όταν παραλάβαμε το πρώτο κρούσμα, η διαταγή της κυβέρνησης ήταν να μην ταξιδεύουμε άσκοπα για να μην ταξιδέψει μαζί μας κι ο κορωνοϊός. Πλέον, η κοινωνική αποστασιοποίηση σε συνδυασμό με τη μάσκα και την προσωπική υγιεινή είναι το τρίπτυχο της πρόληψης. Και για να αποστασιοποιηθούμε, μία μονοήμερη μακριά από τους πάντες και τα πάντα, δε θα μας βλάψει.

Το θερινό μας σινεμαδάκι

Ναι, τα πράγματα θα σκληρύνουν μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα, αλλά μπορούμε ακόμη να χαρούμε ένα (και δύο) καλό φιλμ.

Ο τρόπος που ερωτευόμαστε

Ένα βλέμμα αρκεί για να ξεκινήσει ένα αξέχαστο λαβ στόρι. Αυτό δεν άλλαξε στην πανδημία. Απλώς δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω από τη μάσκα.

Αυτά που τρώμε

Θυμάστε που στις αρχές της πανδημίας κάποιοι τρομολάγνοι ωρύονταν ότι θα ξεμείνουμε από τρόφιμα και πως θα πεινάσουμε όλοι; Από τροφές δεν ξεμείναμε, αν εξαιρέσουμε την έλλειψη μαγιάς -όλοι ζύμωναν στις αρχές. Ίσως τον πρώτο μήνα να πείνασαν λίγο οι φουρνάρηδες και οι φουρνάρισσες.

Τα μπαλκονάτα ποτάκια μας

Ας εκτιμήσουμε το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες, εδώ στην Ελλάδα το μπαλκονάκι είναι μαστ σχεδόν σε κάθε πολυκατοικία και ακόμη και στο σκληρό lockdown είχαμε την ευκαιρία να πιούμε μια μπίρα ενώ μας φυσάει το αγιάζι.

Την όρεξή μας για όλα αυτά

Έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους φίλους, την οικογένεια από απόσταση 2 μέτρων αν έχουν περάσει τα 65, να φάμε και να πιούμε. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χάσαμε τη διάθεση και την όρεξη για όλα αυτά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v