Ξανά στα σχολεία η πενθήμερη αποβολή

Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή μαζί με τη διαγωγή στα απολυτήρια και τα λατινικά. Αναλυτικά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Ξανά στα σχολεία η πενθήμερη αποβολή
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» λέγεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου στη Βουλή, και το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του στην Επιτροπή, να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Μεταξύ άλλων σαρωτικών αλλαγών στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, το σχέδιο νόμου προβλέπει:

- Επαναφορά της διαγωγής (ναι, κοσμίας, κοσμιοτάτης και άλλα τέτοια σύγχρονα) στους τίτλους σπουδών.

- Επαναφορά των αποβολών 3, 4 και 5 ημερών.

- Νέα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

- Αγγλικά από το Νηπιαγωγείο, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων και πιλοτικά σε πρώτη φάση. Επίσης, πληροφορική και φυσική αγωγή. Στο Νηπιαγωγείο πάντα.

- Αύξηση των ωρών διδασκαλίας των αγγλικών στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

- Αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο από 4 που είναι σήμερα σε 7. Επίσης, για την προαγωγή από τη μία τάξη στην άλλη θα απαιτείται είτε τουλάχιστον 10 σε κάθε μάθημα, είτε 13 μέσος όρος με έως 4 μαθήματα κάτω από τη βάση.

- Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στο λύκειο.

- Αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων της Β’ Λυκείου από 6 που είναι σήμερα σε 7, και της Γ’ Λυκείου από 4 που είναι σήμερα σε 5.

- Τα Λατινικά επανέρχονται από την σχολική χρονιά 2021-22 και αντικαθιστούν την Κοινωνιολογία στη Θεωρητική Κατεύθυνση.

- Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από τον Σεπτέμβριο του 2021, και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων από τον Σεπτέμβριο του 2020.

- Διπλή μοριοδότηση για τους αναπληρωτές στα δυσπρόσιτα μέρη και ποινές διετούς ή τριετούς αποκλεισμού σε όσους δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v