ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Έκπτωση φόρου και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη (μάλλον απογοητευτική) έκπτωση φόρου στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο.

Έκπτωση φόρου και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Στο 30% θα ανέλθει τελικά η μείωση φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο, με βάση την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει τα εξής: «Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 40% έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με το 20% επί του 60% των μισθωμάτων που εισέπραξαν. Η έκπτωση μπορεί να συμψηφιστεί με οφειλές που έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής προς τη φορολογική αρχή από 31 Ιουλίου 2020 και μετά πλην των οφειλών από ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής υπέρ αλλοδαπού Δημοσίου και από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων. Με την διάταξη αυτή καλύπτεται το 1/3 των απωλειών από τα μειωμένα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Αν δεν κατάλαβες και πολλά από τα παραπάνω, ορίστε ένα παράδειγμα: Έστω ότι νοικιάζεις ένα σπίτι για 1000 ευρώ. Τον Απρίλιο πήρες αυτό το ενοίκιο μειωμένο κατά 40%, οπότε εισέπραξες 600 ευρώ. Η έκπτωση φόρου που λέει το δημόσιο ότι δικαιούσαι είναι το 20% αυτών των 600€, άρα 120€.

Το ποσό της έκπτωσης θα συμψηφιστεί με ποσά ή δόσεις του φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ ενώ η ακριβής διαδικασία θα καθοριστεί με σχετική υπουργική απόφαση.

Αναλυτικά η τροπολογία εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν υπάρχουν κόλπα στην απλή και καθαρή πίστη.
 
"

Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616

  • 1865 - Με Β.Δ. ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
    1914 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
    1936 - Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2