Ξεκινά στις 4 Μαΐου η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων;

Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν πρώτες, και σε ποια φάση αναμένεται να γίνει αυτό; Αυτά δείχνουν τα πρώτα στοιχεία...
Ξεκινά στις 4 Μαΐου η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων;
Απ’ ό,τι φαίνεται, εκτός του ότι η Ελλάδα φαίνεται να πέρασε την δοκιμασία του... «Πάσχα μέσα» με επιτυχία, μαζί με τις πληροφορίες ότι τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι εξακολουθούν να έχουν καθοδική πορεία, ίσως να βγούμε από τα σπίτια μας νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε.

Ενώ το αρχικό «άνοιγμα» της καραντίνας ήταν σχεδιασμένο για 11 Μαΐου, φαίνεται πως η διαδικασία επισπεύδεται και η Κυβέρνηση στοχεύει να αρχίσει την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από 4 Μαΐου.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό, το πλάνο θα αναθεωρείται ανά δύο εβδομάδες και με βάση όλες τις εξελίξεις για την πορεία της πανδημίας. Συνεπώς, αν η χαλάρωση ξεκινήσει στις 4 Μαΐου, θα έχουμε νέα ενημέρωση στις 18 Μαΐου και μετά στην 1η Ιουνίου.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν εξακολουθούν να ισχύουν. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην ξεχνάμε τους κανόνες προφύλαξης—όπως να φτερνιζόμαστε στο εσωτερικό του αγκώνα μας και να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά.

Σε πρώτο στάδιο, αναμένεται να ανοίξουν στο πρώτο μισό του Μαΐου (στις 11, πιθανώς) μικρά εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνίες, και σε δεύτερη φάση τα μπαρ και τα εστιατόρια—τα οποία θα δουλεύουν με κυλιόμενες βάρδιες και μικρότερο αριθμό προσωπικού. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε χώρους συγχρωτισμού, όπως κομμωτήρια. Σε τρίτη φάση αναμένεται να ανοίξουν κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, θέατρα, παιδότοποι κτλ.

Όσον αφορά τις Δημόσιες Υπηρεσίες, πιστεύεται ότι μέχρι τέλη Μαΐου, θα λειτουργούν κανονικά. Τώρα, στην Εκπαίδευση, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα χαθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, αλλά δεν γνωρίζουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης όσον αφορά τις υπόλοιπες βαθμίδες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v