ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Θα απαγορευτεί το σούβλισμα του αρνιού;

Προς απαγόρευση του σουβλίσματος φαίνεται να κατευθύνεται η κυβέρνηση για το φετινό Πάσχα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Θα απαγορευτεί το σούβλισμα του αρνιού;

Το παραδοσιακό σούβλισμα του αρνιού δεν θα επιτραπεί φέτος το Πάσχα, «ούτε σε αυλές, ούτε σε ταράτσες, ούτε σε μπαλκόνια», όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, που προβλήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου, οι «τρεις εντολές» της κυβέρνησης για το φετινό Πάσχα είναι πως δεν σουβλίζουμε αρνί, δεν πηγαίνουμε εκκλησία και δεν κάνουμε επισκέψεις.

Αρνιά θα διατίθενται στην αγορά, για όποιον θέλει να τα ψήσει στο φούρνο, όμως το σούβλισμα δεν θα επιτραπεί, προκειμένου να αποθαρρυνθούν οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων, συγγενών ή γειτόνων, που θα μπορούσαν να αυξήσουν την μετάδοση του ιού.

Πάντως, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν το ψήσιμο του αρνιού στον φούρνο αντί για τη σούβλα θα έχει τη μορφή σύστασης από την κυβέρνηση, ή αν θα υπάρξει νόμος που θα το απαγορεύει.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Είναι εύκολο να συντρίψουμε, στο όνομα της εξωτερικής ελευθερίας, την εσωτερική ελευθερία του ανθρώπου."

Ταγκόρ, 1861-1941, Ινδός λογοτέχνης, Νόμπελ 1913

  • 1776 - Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον διαβάζει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία μόλις έχει λάβει την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου.
    2004 - Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας νικά στον τελικό του Euro 2004 την Πορτογαλία.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2