ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα για δύο εβδομάδες

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω του κορονοϊού, ανακοίνωσε μόλις ο Υπουργός Υγείας.

Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Ελλάδα για δύο εβδομάδες

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο (σ.σ. Βαγγέλης Μαρινάκης). Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 89.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Πάνω από 4.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 4.000 νεκρών, μετά τους 17 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου, η οποία βασίζεται σε ανοικτές πηγές, επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ως τις 03:00 σήμερα η επιδημία της ασθένειας COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 4.011 ανθρώπους, ενώ ο ιός είχε προσβάλει πάνω από 110.000 άλλους σε πάνω από εκατό χώρες και περιοχές.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το φαγητό είναι μια γεωργική πράξη."

Wendell Berry, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1941 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο βουλγαρικός στρατός εισέρχεται στην Ελλάδα.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2