Αντικαπνιστική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε μαθητές

Τετράδια με αντικαπνιστικά μηνύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη την Αθήνα θα μοιράσει ο Δήμος.
Αντικαπνιστική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε μαθητές
Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis θα μοιράσουν δέκα χιλιάδες τετράδια με αντικαπνιστικά μηνύματα στους μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης όλων των δημοτικών σχολείων της Αθήνας.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναπτυχθούν από μικρή ηλικία αντιστάσεις στο τσιγάρο, όπως και στα υπόλοιπα καπνικά προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, η επιμέλεια των τετραδίων και η εικονογράφηση τους έγινε από ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να περάσει στους μαθητές το μήνυμα ότι γυρίζοντας την πλάτη στο κάπνισμα και εντάσσοντας καλές συνήθειες στην καθημερινότητά τους (άθληση, σωστή διατροφή κλπ) εξασφαλίζουν καλύτερη ζωή.

«Καμία απαγόρευση και κανένας νόμος δεν μπορεί να πετύχει αυτό που μπορούν να κάνουν η πρόληψη, η παιδεία και η ενημέρωση» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να φυτέψουμε κι εμείς έναν σπόρο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με πολίτες που συνειδητά επιλέγουν να μην καπνίζουν».

Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, για να συζητήσουν εκτενώς τις δυνατότητες συνεργασίας, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, πρωτοβουλίες όπως το τετράδιο αυτό, μαζί με τις άμεσες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στους μαθητές, τα βιωματικά σεμινάρια κ.α. «είναι τα κύρια επιστημονικά μέσα, με τα οποία επιχειρείται την τελευταία δεκαετία και τελικά κερδίζεται, η δύσκολη μάχη του SmokeFreeGreece». Ήδη, συμπληρώνει, «η ανατροπή έχει γίνει, τα παιδιά σήμερα όχι μόνο αποστρέφονται το κάπνισμα, αλλά είναι αυτά που συμβουλεύουν τους γονείς τους να μην καπνίζουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v