Αγγλικά από το νηπιαγωγείο λέει το Υπουργείο Παιδείας

Μαθήματα αγγλικών και φυσικής αγωγής από το νηπιαγωγείο ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Ποια είναι η γνώμη σας;
Αγγλικά από το νηπιαγωγείο λέει το Υπουργείο Παιδείας
Στο υποχρεωτικό πια διετές νηπιαγωγείο θα εισαχθούν από την επόμενη σχολική χρονιά (2020-21) μαθήματα αγγλικών και φυσικής αγωγής, όπως ανήγγειλε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας: «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να επενδύσουμε στο διετές υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο με Αγγλικά, Φυσική Αγωγή και με άλλα μαθήματα, να εμπλουτίσουμε το Πρόγραμμα Σπουδών στα Νηπιαγωγεία, το οποίο δεν έχει αναμορφωθεί από το 2002».

Την έντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας προκάλεσε η ανακοίνωση. Η Ομοσπονδία επικρίνει την κ. Κεραμέως ότι «αγνοεί τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του Νηπιαγωγείου, που είναι η γνώση διαμέσου του παιχνιδιού με μεικτές ηλικίες παιδιών», προσθέτοντας πως με αυτό το πρόγραμμα «η πρώτη γνώση γίνεται κατακερματισμένη γνώση και παραγκωνίζονται τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας».

«Σύγχρονες επιστημονικές θεωρίες τονίζουν ότι η μάθηση τον 21ο αιώνα, σε αυτές τις ηλικίες, δεν μπορεί να στηρίζεται σε προγράμματα σπουδών που οργανώνονται αποκλειστικά με γνωστικά αντικείμενα» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΟΕ εδώ.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v