Πώς θα βρεις την δύναμη της ψυχής σου

Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι δυνατός, αυτές είναι μερικές συμβουλές για να θυμηθείς ότι έχεις όλη την δύναμη μέσα σου.
Πώς θα βρεις την δύναμη της ψυχής σου
Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές με κάποιον τρόπο. Ορισμένοι μπορεί να έχουν πιο δύσκολα εμπόδια από άλλους αλλά, άσχετα από τις διαφορές, όλοι καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις. Ωστόσο είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τις προκλήσεις αυτές που θα καθορίσει πώς προχωράμε την υπόλοιπη ζωή μας. Η θέλησή μας επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε με τους άλλους ανθρώπους αλλά και το πώς μας βλέπουν αυτοί, τις ιδέες που καλλιεργούμε και τα βήματα που κάνουμε στη ζωή μας. Πρέπει να χτίσουμε την εσωτερική μας δύναμη, επειδή χωρίς αυτή μπορεί να γίνουμε θύματα των περιστάσεων.

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για το πώς να χτίσετε την εσωτερική σας δύναμη.

Πάρτε μια ανάσα
Μια ισχυρή εσωτερική θέληση θα σας επιτρέψει να απομυθοποιήσετε πολλές καταστάσεις που προκαλούν στρες και να λάβετε λογικές αποφάσεις. Μπορείτε εν μέρει να το καταφέρετε χρησιμοποιώντας χρόνο για να ανακαλύψετε το κέντρο σας. Ένας τρόπος να το καταφέρουμε είναι να μάθουμε να αναπνέουμε. Είναι το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε για να νιώθετε ισορροπημένοι. Ο διαλογισμός και οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό.

Ανοιχτείτε σε προκλήσεις
Βάζοντας τον εαυτό μας έξω από τη ζώνη στην οποία νιώθουμε άνετα, αυτομάτως χτίζουμε ευελιξία και δεν μας φοβίζει τόσο το άγνωστο. Θα πρέπει πάντα να βρίσκουμε καταστάσεις στις οποίες μπορούμε να κάνουμε καλή χρήση της δύναμής μας. Πάρτε ένα ρίσκο ή κάντε κάτι που δεν είναι οικείο για εσάς. Οι πράξεις δύναμης μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να κάνουμε ένα δύσκολο τηλεφώνημα μέχρι να δοκιμάσουμε μια νέα άσκηση στο γυμναστήριο, και η επιβράβευση είναι πάντα υπέροχη. Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι που αλλιώς θα είχαμε αναβάλει επειδή αισθανόμαστε άβολα.

Θυμηθείτε μια στιγμή που ήσασταν δυνατοί στο παρελθόν
Καταφέρατε κάποιο project στη δουλειά; Ήσασταν βράχος για ένα φίλο που είχε ανάγκη; Μπορεί να έχετε εφαρμόσει την εσωτερική δύναμη σε πολλές πλευρές της ζωής σας, απλώς πρέπει να τις θυμηθείτε ώστε να την καλλιεργήσετε ξανά. Πολλοί από εμάς ήδη έχουμε εσωτερική δύναμη, απλώς ξεχνάμε ότι την έχουμε.

Σκεφτείτε τα καλά σας σημεία
Όλοι έχουμε ανασφάλειες, αλλά οι καλές συνήθειές μας είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς, χωρίς να το γνωρίζουμε. Είστε υποστηρικτικός πατέρας; Πιστός φίλος; Αυτές είναι καλές ιδιότητες. Κάντε ένα κατάλογο με όλα όσα σας αρέσουν και νιώθετε ότι έχουν αναπτυχθεί στον εαυτό σας. Αν δεν σκεφτόμαστε τα ισχυρά μας σημεία ξεχνάμε τι είναι αυτό που μας κάνει δυνατούς.

Με στοιχεία από το iatronet.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v