7 λόγοι για να βγεις μόνος

Αν σε φρικάρει λίγο η ιδέα να βγεις για ποτό μόνος σου, έχουμε επτά πολύ καλά επιχειρήματα που θα σε πείσουν.
7 λόγοι για να βγεις μόνος
Αν είσαι από τους ανθρώπους που και μόνο στην ιδέα να βγουν μόνοι τους για ένα ποτό ανατριχιάζουν, θέλουμε να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να συνεχίσεις να διαβάζεις. Επειδή είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα σε έχουμε πείσει να το κάνεις μέχρι το τέλος του κειμένου.

1. Κανένα πρόγραμμα, καμία αναμονή
Όταν βγαίνεις μόνος σου, φτιάχνεις το δικό σου πρόγραμμα. Δεν έχεις ούτε να κανονίσεις τι ώρα θα βρεθείς με φίλους, πού θα βρεθείτε, να αποφασίσετε σημείο που να σας βολεύει όλους, να έχει και μετρό κοντά… Αν τα υπολογίσεις όλα αυτά, κλαφ’ τα. Μερικές φορές θες απλά να βγεις και να απολαύσεις ένα ποτό στα γρήγορα.

2. Η υπέροχη χαλάρωση του να είσαι μόνος
Κανείς δεν θα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή σου, εκτός από τον μπάρμαν. Κανείς δεν θα σε αναγκάσει να συμμετέχεις σε ανιαρές κουβέντες και σίγουρα δεν θα χρειαστεί να κάνεις ούτε μία στιχομυθία για τον καιρό. Είσαι μόνος με τις σκέψεις σου, και μερικές φορές αυτό το έχουμε περισσότερο ανάγκη.

3. Κάθεσαι στο μπαρ
Επειδή λίγο καφρίλα μόνος άνθρωπος να πιάσεις ολόκληρο τραπεζάκι. Επίσης επειδή το να κάθεσαι στο μπαρ είναι πολύ κουλ και κινηματογραφικό, άρα εγγυημένα η εμπειρία σου στο μπαρ θα είναι καλύτερη.

4. Μπορεί να σε φλερτάρουν
Το γεγονός ότι είναι πιο εύκολο να σε φλερτάρουν όταν δεν είσαι με παρέα είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς. Τίποτα δεν φωνάζει «διαθεσιμότητα» περισσότερο από ένα άτομο που κάθεται (με την ανάλογη γλώσσα του σώματος) στο μπαρ μοναχικό. Αν δεν θες να σε φλερτάρουν, διάβασε κάτι στο κινητό σου.

5. Βασικά, ας μιλήσουμε για το κινητό σου
Ένας άνθρωπος που κάθεται σε ένα μπαρ, ξεκουράζεται. Δεν δουλεύει. Δεν έχει ευθύνες. Αναπαύεται. Και όταν αναπαύεσαι, μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Όπως, για παράδειγμα, ένα κουίζ «Ποια πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ είσαι». Που σημαίνει ότι μπορείς να περάσεις όση ώρα θες πάνω από το κινητό σου, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει ή να σου πει ότι σπαταλάς χρόνο. Κάνεις ό,τι θέλεις, επέλεξες να βγεις για να περάσεις τον προσωπικό σου χρόνο σε ένα μέρος που σερβίρει αλκοόλ. Αν θες να βγάλεις ακουστικά και να εκμεταλλευτείς το τζάμπα wi-fi για να δεις σειρές στο κινητό σου, αυτό θα κάνεις.

6. Μπορείς να πιεις όσο θες
…και να μην σε κρίνει κανείς. Ή μπορείς να πιεις ό,τι θες. Κάποιο εντελώς ηλίθιο κοκτέιλ, ας πούμε. Ή ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Επίσης, μπορείς να πας από το ένα μπαρ στο άλλο, να ανακαλύψεις νέα μπαράκια στην γειτονιά σου ή και σε καινούριες γειτονιές. Πίνοντας όσο θέλεις.

7. Μπορείς και να φύγεις όποτε θες
Κανένας δεν θα σε τραβολογάει επειδή έχει να ξυπνήσει νωρίς. Από την άλλη, κανείς δεν θα σε αναγκάσει να κάτσεις με το στανιό και να πιεις ακόμα ένα ποτηράκι. Μπαίνεις και βγαίνεις απ’ το μπαρ όποτε θες, χωρίς να σε περιορίζει κανένας. Και περνάς λίγο αναγκαίο χρόνο με τον εαυτό σου.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v