Νέα χρονιά, νέοι κανόνες self-care

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις μεγάλες αλλαγές. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις καν λεφτά. Μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου και με πράγματα πιο απλά.
Νέα χρονιά, νέοι κανόνες self-care
Γενικά, κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος λέμε ότι θα αλλάξουμε. Ότι θα γίνουμε καλύτεροι. Ότι θα φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κι επειδή πολλές φορές η φροντίδα του εαυτού μας είναι ζήτημα πιο δύσκολο απ’ ό,τι νομίζουμε – όλοι έχουμε κακές μέρες, άλλωστε – αυτή είναι μια ωραία, και περιεκτική, λίστα με όλους τους νέους κανόνες που θα εφαρμόσουμε φέτος για το self-care μας.

1. Unfollow όποιον μας χαλάει στο ίντερνετ
Επειδή δύο πράγματα πλέον είναι δεδομένα: Περνάμε τη μισή μας ζωή στο ίντερνετ, και πολλοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν την δυνατότητα να μας χαλάσουν. Κι εμείς δεν θα το επιτρέψουμε άλλο αυτό, επειδή δεν γίνεται να παθαίνουμε νευρικό κλονισμό κάθε φορά που εκείνος ο τύπος ή η τύπισσα που λέει βλακείες στο ίντερνετ είχε έμπνευση. Βέβαια, λέμε να το εφαρμόσουμε κι αλλού αυτό το πλάνο.

2. Unfollow όσους μας χαλάνε και στην αληθινή ζωή
Ειλικρινά, υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με άτομα που δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν εκτός από γκρίνια, άγχος και κακή ενέργεια; Λέμε ναι στις δεύτερες ευκαιρίες, αλλά αναγνωρίζουμε πως όλοι μας έχουμε μερικά άτομα στην ζωή μας που βρίσκονται ήδη στην πέμπτη και στην έκτη, και θα θέλαμε να μην δοκιμάζει κανείς έτσι την υπομονή μας φέτος.

3. Φροντίζουμε το δέρμα μας
Τι περίμενες; Ότι θα ήταν όλες οι συμβουλές ψυχολογικές; Προφανώς και όχι. Ξεκινάμε αυτή τη χρονιά με δέρμα εξίσου καθαρό με το κούτελό μας. Και αυτό το δέρμα φροντίζουμε να του ρίχνουμε τουλάχιστον μια ενυδατική μετά το ντους. Επειδή κάνει καλό, επειδή μεγαλώνουμε και επειδή θα πούμε ένα μεγάλο «Ναι» σε οτιδήποτε μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε πέντε λεπτά αγαπώντας και φροντίζοντας το σώμα μας όπως του αξίζει.

4. Μαγειρεύουμε λίγο παραπάνω
Επειδή το φαγητό που μαγειρεύουμε οι ίδιοι είναι πιο υγιεινό και κοστίζει λιγότερο. Και επειδή, αλήθεια, φτάνει πια με το ντελίβερι. Αν δεν σκέφτεσαι το σώμα σου, σκέψου το πορτοφόλι σου. Αν, πάλι, είσαι από εκείνους που μαγειρεύουν ήδη τακτικά, τότε αγνόησε αυτή την συμβουλή και προχώρα την ημέρα σου με την γνώση ότι σε θαυμάζουμε.

5. Κάνουμε γυμναστική
Αν, επίσης, περίμενες ότι δεν θα βρίσκαμε τρόπο να χώσουμε αυτή την μικρή και τόσο σημαντική συμβουλή στο κείμενο, είσαι βαθιά γελασμένος. Συγγνώμη, δεν έχει άλλες δικαιολογίες φέτος: Θέλουμε οι κοιλιακοί μας να είναι πιο σκληροί από την ζωή.

6. Δεν λέμε όχι
Επειδή από ένα σημείο και μετά, το να λες «Όχι» σε πράγματα είναι μίζερο. Σε κάνει κομπλεξικό και στερημένο, και οι κομπλεξικοί και στερημένοι άνθρωποι θέλουμε να μείνουν μακριά μας το 2020. Και τις επόμενες χρονιές, αν είναι δυνατό.

7. Διώχνουμε το δράμα απ’ την ζωή μας
Και ειδικά το δράμα που δημιουργούμε οι ίδιοι. Ο μόνος που επωφελείται από όλο αυτό το δράμα είναι… ο κακός εαυτός μας. Είτε είναι ένας μικρός, αγχώδης τύπος που ιδρώνει. Είτε είναι ένας γοητευτικός νάρκισσος που γελά σαρκαστικά, ο κακός εαυτός μας σίγουρα θα τραφεί λιγότερο από ανώφελο δράμα φέτος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v